Karacabey’de “Sürdürülebilir Tarım Eğitimi”

Knorr Türkiye, sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla 2 yıldır WWF-Türkiye işbirliğinde yürüttüğü ve 1600 çiftçiye ulaşılan sürdürülebilir tarım eğitimlerine, bu yıl da devam ediyor.  Knorr ve WWF-Türkiye, 4 ve 5 Nisan tarihlerinde Karacabey'in Bakırköy ve Sultaniye köylerindeki çiftçilere sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda 3 farklı konuda eğitim verecek.
Knorr Türkiye'nin, sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla WWF-Türkiye işbirliğiyle 2011 yılından bu yana düzenlediği  çiftçi eğitimleri, 2013 yılında eğitim kapsamı genişleyerek devam ediyor. 2011 yılında ilk olarak İzmir, Bursa ve Tekirdağ'da başlayan eğitimler ile yıl sonunda Türkiye genelinde 1000 çiftçiye daha ulaşılması hedefleniyor. Bursa'nın ardından çiftçi eğitimleri İzmir ve Manisa'da devam edecek.
Karacabey'de düzenlenecek olan ve geçtiğimiz yıllardaki deneyimlerden hareketle bölgedeki çiftçilerin ihtiyacına göre şekillendirilen eğitimlerde, üretim sezonu başlamadan, tohumdan hasada domates üretim süreci ve tarımda akılcı sulama konularının üzerinde durulacak. Ayrıca tarım ve doğa arasındaki ilişkinin önemi ve bölgenin doğal zenginliği üzerinde durularak, biyolojik çeşitlilik konusunda da eğitimler verilecek.
Domates üretim süreci konusundaki eğitimler Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. İbrahim Duman'ın tarafından verilirken, WWF-Türkiye uzmanları tarımsal sulama ve biyolojik çeşitlilik konularını anlatacak. Proje kapsamında Ziraat Odaları, Muhtarlıklar ve İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile  de işbirliği yapılıyor.
Sürdürülebilir Tarım Eğitimleri Karacabey Programı
3 Nisan, Çarşamba:    Bursa Mustafakemalpaşa- Tepecik Köyü- Saat: 20.00
4 Nisan, Perşembe:     Bursa Karacabey – Bakırköy Köyü- Saat: 19.00
5 Nisan, Cuma:            Bursa Karacabey – Sultaniye Köyü- Saat: 20.00
Knorr Hakkında:
Knorr, gün ışığında yetişmiş ve tam mevsiminde toplanan sebze ve baharatları topraktan sofraya geleneksel koruma yöntemi olan kurutma ile sunarken, Knorr şefleri daha leziz tatlar sunabilmek amacıyla lezzette yenilik arayışlarını sürdürüyor.
Dünyada 174, Türkiye'de 34 yıldır tüketicileriyle buluşan Knorr; 87 ülkede, paket çorbalar, çeşniler, soslar ve bulyonlarıyla tüketicilerinin hayatına lezzet katmaya devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.