Şehitler fidanlarla yaşayacak

Karacabey Garnizon Komutanlığı ile Orman İşletme Müdürlüğü dün anlamlı bir etkinliğe öncülük ederken, Ekmekçi Köyü'nde şehitler anısına 200 adet fıstık çamı dikildi.
Orman Haftası nedeniyle Ekmekçi  Köyü'nde gerçekleşen törenin ardından 4 dönüm alana dikilen fidanlar, “Şehitler Ormanı” olarak adlandırıldı. Şehitler Ormanı'nın hayata geçirilmesine hayırseverlerin yanı sıra Karacabey Belediyesi de katkı sağladı.
Yoğun ilginin yaşandığı “Ağaç Dikme Töreni”ne Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürü Yusuf Tüfekçi, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, köy muhtarları, Taşlık İlköğretim Okulu öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehitler anısına oluşturulan ormanın Karacabey ve Ekmekçi Köyü'ne yeni soluk kazandıracağını dile getiren Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürü Yusuf Tüfekçi, ağaç ve ormanlara her zaman sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Tüfekçi, böylesine anlamlı bir organizasyona öncülük eden ve katkı sağlayan Garnizon Komutanlığı ile Belediye'ye teşekkür etti.
Şehitler Ormanı'nın oluşmasına öncülük eden Karacabey Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı ise, kutsal bir görevi daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Şehitlerin bu ülke için çok şey ifade ettiğini dile getiren Sarı, “Türk milleti, dünya tarihine damga vurmuş bir millettir. Unutulmaz zaferler kazanan, tarihe kahramanlık destanları yazdıran, ahlakı ile dünyaya örnek olan Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle; karakteri yüksektir.
Peki vatan nedir? Vatan, sadece toprak parçası mıdır? Vatan anadır, babadır, kardeştir, evlattır, tüm sevdiklerimizdir. Orman Haftası nedeniyle aziz şehitlerimizi bir kez daha anmak ve her birini fidanla yaşatmak amacıyla toplandık. Yağmur, çamur demeden geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Şehitler Ormanı'nın hayata geçirilmesi fikrini bizlerle paylaşan Sayın Mümin Şengün'e yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere, Orman İşletme Müdürlüğüne ve Karacabey Belediyesine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizlere bu vatanı canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” diye konuştu.
Ağaç dikmenin kutsal bir görev olduğunu ancak şehitler anısına hayata geçirilen ormanın daha fazla anlam kazanacağına vurgu yapan Kaymakam Ahmet Yurtseven, Türk milletinin geçmişten günümüze duyarlı olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin yüzde 70'inin ormanlarla kaplı olmasına karşın giderek çoraklaştığına dikkat çeken Yurtseven, “Şairlerimizin şiirlerine ilham kaynağı olan ormanlarımız ne yazık ki, giderek azalmaktadır. Bunun önüne geçmek hepimizin elinde. Çoraklaşan topraklarımızın fidanlarla donanması çok önemli. Ağaca ve doğaya verilen önem bizim ecdadımızdan gelen bir gelenektir. 'Yaş kesen baş keser' gibi birçok Atasözü bunun kanıtıdır. Ağaç dikme ve doğayı koruma anlayışını gelecek nesillere de aktarmalıyız” dedi.
Kaymakam Yurtseven son olarak da, böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atan Garnizon Komutanlığına, Orman İşletme Müdürlüğüne ve desteğini esirgemeyen Karacabey Belediyesi ile emeği geçen herkese teşekkür etti.
Diğer taraftan Şehitler Ormanı'nın daha da güzelleşmesi amacıyla Belediye ve hayırseverlerin katkılarıyla “Anıt Çeşmesi” yapılacağı bildirildi.
Taşlık İlköğretim Okulu öğrencilerinin şiirleriyle anlam kazanan törenin ardından konuklar, yerleri daha önceden hazırlanan 4 dönüm alana toplam 200 adet fıstık çamı dikerken, şehitlerin de hiçbir zaman ölmeyeceği mesajını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.