Karacabey’de kim belediye başkanı olsun?

Meltem, en büyük sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri muhtarlarla konuştu:     

Karacabey'in, Büyükşehir'e bağlanmasıyla değişecek olan statü gereği köylerin mahalle konumuna düşmesi ve belediye başkanlığı için oy kullanacak olması nedeniyle gözler, 30 Mart 2014'de yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

Yerel seçimlere 6 aydan az bir zaman kaldı. Partiler belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday belirleme çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

Seçim rüzgarları esmeye başladıkça, kulisler de bir hayli ısındı.

Her sokakta, her kahvede “Partilerin belediye başkanı adayı kim olacak?” soruları gündeme geliyor. Adaylar ve seçimler üzerine odaklanan gündem pek değişmiyor. Herkes heyecan içinde bu ve benzer soruların yanıtını arıyor. Herkes evinin önünü temiz tutma anlayışından yola çıkarak adaylar ve seçimler üzerine tahmin yürütüyor.

Seçmenin nabzını ölçmeye çalışan MELTEM de değerlendirmecilere katkıda bulunabilmek  amacıyla toplumun tüm katmanlarını içine alan ve en büyük sivil kuruluşların önderi olan mahalle ve köy muhtarlarıyla görüştü. Bir ay süren çalışmalar sonunda, 64 köy ve 21 mahalle muhtarından 83'ü ile bire bir telefonla görüşen MELTEM'in yaptığı araştırmaya göre ilginç bir tablo çıktı ortaya.(İki muhtara ulaşılamadı.)

Muhtarlara sorduğumuz sorular şöyle oluştu: 

“Karacabey'de AKP'nin belediye başkanı adayı kim olsun?”, “Karacabey'de CHP'nin belediye başkanı adayı kim olsun?”, “Karacabey'de MHP'nin belediye başkanı adayı kim olsun?”, “Karacabey'de DP'nin belediye başkanı adayı kim olsun?” Muhtarlardan aldığımız çarpıcı yanıtlar yakında Meltem'de!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.