Karacabey Yeni Kent Meydanı’na kavuşuyor

*2016 yılını, ‘Altyapıda Hamle Yılı’ olarak ilan eden Karacabey Belediyesi, kente nefes aldıracak ‘Yeni Kent Meydanı’ projesinde inşaat çalışmalarına başlayarak, bu yönde gerçekleştirdiği başarılı hamlelere bir yenisini daha eklerken, proje içerisinde yer alan yeni meydana da ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ adı verileceği açıklandı.
*Karacabey Belediyesi tarafından, geçtiğimiz aylarda tamamlanan Hükümet Konağı’nın arkasındaki otopark alanın yıkım çalışmalarının ardından, kısa süre önce ilgili projenin su basman çalışmalarına da start verilirken, projenin tamamlanmasıyla birlikte, ilçe merkezinin bütünüyle adeta çehresinin değiştirilmesi hedefleniyor.

‘Modern Kent Karacabey’ hedefleri doğrultusunda büyük bir yatırım atağı başlatan ve ses getiren başarılı çalışmalara imza atmayı da aralıksız sürdüren Karacabey Belediyesi, yaklaşık 20 yıl önce yapılan ve işlevselliğini önemli ölçüde yitiren Hükümet Konağı’nın arkasındaki otoparkın yerine, kente nefes aldıracak yeni bir proje kapsamında inşaat çalışmalarına başladı.
Bölgeye yapılması planlanan ‘Yeni Kent Meydanı’ için geçtiğimiz ay tamamlanan eski otoparkın yıkım çalışmalarının ardından, binanın su basman çalışmalarına da başlandığı ifade edilirken, hızla sürdürülen inşaat çalışmalarını yerinde denetleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, proje alanı içerisinde yer alan Kent Meydanı’na, ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ adını vereceklerini müjdeledi.
Demokrasi ve vatan sevdasını en güzel şekilde yansıtacak
Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Karacabey’in demokrasi ve vatan sevdasını en güzel şekilde yansıtacaklarını dile getiren Başkan Özkan; “Karacabeyliler olarak, dış güçlerin işgal girişimine karşı demokrasi nöbetlerinin başlatıldığı ilk ilçelerden biri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Emperyalist güçlere ve yerli maşalarına ilk anlamlı cevabın verildiği Karacabey’imizde, bu anlamlı günlerin anısını sürekli yaşatmak amacıyla proje içerinde yer alan meydana da ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ isminin yakışacağını düşünüyoruz. Ve bu ismin, Karacabey’in demokrasi ve vatan sevdasına tutkunluğunu en güzel şekilde yansıtacağı düşüncesindeyiz“ dedi.
Her yönüyle ilçemize değer katacak
Karacabey’e kazandırılacak yeni projenin 3 kattan oluştuğunu ve toplamda 5000 m2’lik alanı kapsadığını kaydeden Başkan Ali Özkan; “Yeni projede bodrum katta 1166 m2’lik otopark, zemin katta 950 metrekarelik alanda iş yerleri, WC, trafo ve 208 metrekare revak alanı bulunacak. Aynı şekilde 1.232 metrekare olan 1’inci katta ise; nikâh salonu, sosyal tesis, çocuk oyun alanı, süs havuzu ve gezinti alanları yer alacak. Burada yapılacak peyzaj düzenlemeleri ile birlikte, kentimiz adeta nefes alacak ve çok gözde bir mekâna da kavuşmuş olacak. İnanıyorum ki proje tamamlanmasının ardından, her yönüyle ilçemize değer katacaktır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.