Karacabey Yeni Kent Meydanı’na kavuşuyor

*2016 yılını, ‘Altyapıda Hamle Yılı’ olarak ilan eden Karacabey Belediyesi, kente nefes aldıracak ‘Yeni Kent Meydanı’ inşaatına, gerçekleştirilen görkemli bir temel atma töreni ile start verdi.
*Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 4 kattan oluşacak projenin 1 yıl gibi kısa bir sürede hizmete sunulacağı müjdesini verirken, proje içerisinde yer alan yeni meydana da ’15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’ adı verileceğini duyurdu.

‘Modern Kent Karacabey’ hedefleri doğrultusunda büyük bir yatırım atağı başlatan Karacabey Belediyesi, yaklaşık 20 yıl önce yapılan ve işlevselliğini önemli ölçüde yitiren Hükümet Konağı’nın arkasındaki otoparkın yerine, kente nefes aldıracak yeni kent meydanı inşaatına, gerçekleştirilen görkemli bir temel atma töreni ile start verdi.
Temel atma töreninde; Bursa Milletvekili Emine Yavuz Görkeç, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, siyasi partilerin ilçe başkanları, protokol mensupları, muhtarlar ve vatandaşlar hazır bulundu.
Törende konuşan ve 4 kattan oluşacak projenin, 1 yıl gibi kısa bir sürede hizmete sunulacağı müjdesini veren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, proje alanı içerisinde yer alan yeni meydana ’15 Temmuz Şehitleri Ve Demokrasi Meydanı’ isminin verileceğini söyledi.
Demokrasi ve vatan sevdasını en güzel şekilde yansıtacak
Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Karacabey’in demokrasi ve vatan sevdasını en güzel şekilde yansıtacaklarını dile getiren Başkan Özkan; “Karacabeyliler olarak, dış güçlerin işgal girişimine karşı demokrasi nöbetlerinin başlatıldığı ilk ilçelerden biri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Emperyalist güçlere ve yerli maşalarına ilk anlamlı cevabın verildiği Karacabey’imizde, bu anlamlı günlerin anısını sürekli yaşatmak amacıyla, proje içerinde yer alan meydana da ’15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’ isminin yakışacağını düşünüyoruz. Ve bu ismin, Karacabey’in demokrasi ve vatan sevdasına tutkunluğunu en güzel şekilde yansıtacağı düşüncesindeyiz“ dedi.
Her yönüyle ilçemize değer katacak
Karacabey’e kazandırılacak yeni projenin, 4 kattan oluştuğunu ve toplamda 3760.05 m2’lik inşaat alanını kapsadığını kaydeden Başkan Ali Özkan, toplam 2.878.000 TL ile ihalesi tamamlanan projenin de 12 aylık süreden önce tamamlanmasını hedeflediklerini, projenin tamamlanmasıyla birlikte de ilçeye büyük değer katacağını kaydetti.
Karacabey halkına hayırlı olsun
Kesilen kurban ve dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirilen yeni projenin, tüm Karacabey halkına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Başkan Özkan, projenin detaylarını da paylaştı.
Bodrum katında 943.39 m2 büyüklükte, 25 araç kapasiteli otopark alanı bulunduğunu ve otopark girişinin de Adliye Caddesi cephesinden verileceğini söyleyen Başkan Ali Özkan, “Projenin zemin katı, 1189.78 m2 büyüklüğüne sahip. İçerisinde, 8 işyeri ve 2 bay, 2 bayan tuvaleti ile 208.09 m2’lik revak alanı bulunuyor. 1. kat ise 1232.69 m2 büyüklüğünde olup, nikah salonu, çocuk oyun alanı, 3 adet pergole, çay ocakları ve 861.84 m2 açık gezinti alanı, 1 Bay, 1 bayan, 1 engelli tuvaleti yer almakta… İkinci ve en son kat ise 168.84 m2 büyüklüğünde olup 4 odası olan misafirhane bulunuyor. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla birlikte, bölgeye yepyeni bir görünüm kazandıracak. Projenin tüm halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.