“Karacabey, süs bitkisi alanında da öne çıkabilir”

Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği Başkanı Necla Yörüklü, Yönetim Kurulu Üyesi Esra Özkan ve Gazeteci Gül Kolaylı, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti.
Süs bitkileri üretimi ve peyzaj çalışmaları ile ilgili Başkan Ali Özkan’la görüş alışverişinde bulunan temsilciler, ziyaret öncesi Karacabey’deki süs bitkileri alanında, ekimlerin nasıl yapılacağına dair ön çalışma yapma fırsatı da buldu.
Süs bitkileri için pazara uygun bir potansiyelin, Karacabey coğrafyasında olup olmadığını inceleyen temsilciler, bu alanda Karacabey, neden ikinci bir Yalova veya küçük bir Hollanda olmasın? diyerek, Başkan Özkan’a Karacabey’in süs bitkisi alanında önemli bir potansiyele sahip olduklarını söyledi.
Bu önemli alanda çiftçilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydeden ziyaretçiler, güzel kazanç imkânı sunan ve ekonomiye katkısı olan bu alan için Karacabey’in son derece elverişli coğrafi özelliklere sahip olduklarını belirtti.
Yapılacak tüm çalışmaları destekliyoruz
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ali Özkan da Karacabey’in birçok yönden önemli değerlere sahip olduğuna vurgu yaparak; “Kırsal kalkınmaya ek bir gelir, yeni bir sektör oluşturulması, bizim için de gerçekten çok önemli… Biz bu anlamda yapılacak tüm çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. İlgili kuruluşlarla görüşmelerimiz ve saha çalışmalarımız da durmaksızın sürüyor. Bu istişarelerin Karacabey’e ciddi değerler kazandıracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.