“Toprak Reformu ile çiftçi kazanacak!”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, ‘Milli Tarım Reformu’nun hayata geçirileceğine vurgu yaparak, ülkenin tarıma elverişli arazilerini kendi yerli tohumlarla üretip çiftçinin kazanmasını esas aldıklarını belirtti.
Buna yönelik çalışmaların başında ‘Toprak Reformu’nun geldiğine dikkat çeken Kurur yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Toprak reformu ile devletin elinde bulunan ve ekilip biçilmeyen, hiçbir şekilde değerlendirilmeyen tarım arazilerinin topraksız köylü ve çiftçilerimizin ekip biçmesi ve üretim yapmaları için kendilerine sunulacaktır. Bu araziler üzerinde alın teri döken çiftçimiz, elde ettiği gelirle kendisini geçindirirken, ülkemizin üretim ihtiyacına ve pazarlarımızda ürün bolluğu yaşanmasına da katkıda bulunacaklardır. Aynı zamanda toprak reformu, fakir ve toprağı olmayan köylü vatandaşlarımızın, toprak ağalarının tarlalarında karın tokluğuna çalışıp, emeklerinin sömürülmesinin ve toprak ağalarının marabası olmalarının önüne geçmeyi hedefler. Toprak ağalarının, emekçi köylülerin alın terini sömürerek haksız kazanç elde etmelerinin önünü kesmeyi hedefler.
Yabancılara satılmış bulunan topraklarımız devletleştirilecek ve Türk çiftçisinin üretimine tahsis edilecektir. Bazı tarım ürünlerinin üretimine konulan kotalar kaldırılacak, yerli tohum teşvik edilecektir. Tarım işçilerinin sosyal güvenlik ve hakları devlet tarafından sağlanacaktır.
Çiftçilerimizin araştırma, geliştirme çalışmaları yapabilme imkânları devletimizce sağlanacaktır. Borçlarından dolayı tohum, gübre vs. alamadığı için üretim yapamayan çiftçilerimizin borçları sadece anapara üzerinden yıllara yayılarak vade farkı olmaksızın ödeme kolaylığı sağlanacak ve bu çiftçilerimiz yeniden üretim yapan köylüler haline döneceklerdir. Tarımdan kopmuş, artık üretim yapmaktan vazgeçmiş olan çiftçilerimizi üretime kazandırmak için mazot ve gübre gibi girdi maliyetleri devletimiz tarafından ücretsiz sağlanacak olup, ülkemiz topraklarından yeniden bereket fışkıracaktır. Tarım üretiminde çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları makina, araç ve gereçlerin temini kooperatifler tarafından kullanım amacıyla verilecektir.
Ürünlerin tavan fiyatı oluşması açısından ekim yapılmadan önce ürünlerin tavan fiyatları açıklanacaktır. Toprak Mahsulleri Ofisleri yeniden açılacaktır, Devlet Su İşleri yeniden asli görevine dönecek ve çiftçimize hizmet verecektir.
Vatan Partisi’nin milli hükümeti, ‘Milli Tarım Reformu’nu hayata geçirecektir. Ve artık toprak işleyenin, su kullananın olacaktır. Hayvancılıkla uğraşan köylülerimizin de sıkıntıları giderilip üretim yapmaya teşvik edileceklerdir. Bu amaçla öncelikli olarak meralar yeniden hayvancılarımızın hayvanlarını otlatma sahasına dönüştürülecektir. Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köyler, yeniden üretim yapan köylere dönüştürülecektir. Et ve Balık Kurumu halkın malı olacaktır.
Bütün bu tarım politikalarımızın sonucunda topraklarımızdan bereketli ürünler elde edilip halkımız daha ucuz, daha sağlıklı gıda ürünleri elde edecek, ülkemizin yabancı tohuma muhtaç olması önlenmiş olacak ve ülkemiz yeniden kendi kendine yetebilen bir ülke haline geri dönecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.