Karacabey, spor kompleksine kavuşuyor!

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, Karacabey’e yapılacak olan çok amaçlı Spor ve Kültür Merkezi için ilk adımın atıldığının müjdesini verdi.
Erol, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile Ankara’da yaptığı görüşmeler neticesinde Karacabey’e çok amaçlı bir kompleks kazandırmak için çalışmalara hız verilerek düğmeye basıldığını duyurdu.
Milletvekili Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ile yaptıkları istişare sonunda, Karacabey’e güzel bir eser daha kazandıracaklarını belirtti. Şahin, Bakanlık ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa üstleneceği bu projeyi ilçe halkının ve gençliğin hizmetine sunmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi. Benzer bir projeyi Mustafakemalpaşa İlçesi için uğraştıklarını ve temelinin atıldığını ifade eden Şahin, “Karacabey’imize de benzer bir proje kazandıracağız” dedi.
AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol ‘da yaptığı açıklamada; “İlçemizde lisanslı sporcu sayısı 2011 yılında 300 civarındayken şuan 6000’leri bulmuştur. Sporun her branşıyla ilgileniyoruz. Şu anda tesis konusunda sıkıntı yaşamasak da geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin geleceğini bizim planlamamız gerekiyor. Bundan dolayı sadece sporun değil birçok sosyal aktivitenin yapılmasına müsaade edebilecek bir tesisi Karabey halkına kazandırmamız gerektiğine inanıyorum. Kullanımının Belediyemize ait eski panayır yeri olarak bildiğimiz, şu an ki Öğretmenler Parkı olan yaklaşık 200 dekarlık bir park alanında yapımı bitmiş bazı spor tesislerine entegre edebileceğimiz büyük bir spor kompleksini Karacabey halkının hizmetine sunmak için düğmeye bastık. Belediye Başkanımız Ali Özkan ile görüştükten sonra konuyu Milletvekilimiz Hüseyin Şahin ile istişare ettik. Bursa İl Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Süleyman Şahin’in de katılımıyla projeyi düşündüğümüz yerde incelemelerde bulunduk. Ardından Ankara’ya giderek, çalışmalar için ilk adımı attık. Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin’den bu tesisin sözünü aldık. İlçemizde idealist, sporcu, vizyon sahibi, çevre bilinçli, geleceğimizi şekillendirecek vatansever gençlerimizi yetiştirmek ve onlara katkı sağlamak en büyük hedefimizdir. Ayrıca profesyonel olarak ilçemizi 3.Ligde temsil eden takımımıza da bu kompleksin bir yanında konaklama alanı da oluşturarak takımımızın modern bir tesiste kalmasını sağlayacağız” dedi.
Merkez’de neler olacak?
Spor ve Kültür Merkezi şeklinde düşünülen yaklaşık 20 milyon liralık projede; çok amaçlı salonlar, sinema, seminer salonu, sergi salonu, otopark ile birlikte Gençlik Merkezi’nde kursiyerlere hizmet verecek dersler, sanat atölyeleri, kafeterya, yüzme havuzu, güreş salonu, jimnastik, kondisyon salonları, sportif faaliyetlerin yapılabileceği salonlar, buz pateni pisti, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ile Karacabeyspor’a kullandırılacak konaklama alanı ile tesisin yan tarafında kalan boş alanda da çocukların at binebileceği padokların yapılacağı ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.