Karacabey Müftülüğü’nden online Ramazan etkinlikleri

Karacabey Müftülüğü Ramazan coşkusunu evlere taşıdı. Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında, ramazanda etkinlik, eğlence, fuar ve çarşı faaliyetleri ile türbe ziyaretlerinin yapılmaması, camilerde toplu halde yapılan ibadetler ile iftar organizasyonları gerçekleştirilmemesi gerektiğini belirtmişti.  Bu kapsamda Karacabey Müftülüğü Koronavirüs tedbirleri sebebiyle “Evde ramazan farklı yaşanır” diyerek, ramazan etkinliklerini internet üzerinden yayınlamaya başladı.

Karacabey İlçe Müftülüğü, Ramazan ayına özel programları facebook üzerinden online olarak Karacabeylilerle buluşturuyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesinin ardından hazırlanan özel programlarla cami iklimini evlere taşımayı amaçlayan Karacabey İlçe Müftülüğü, Ramazan ayı için de yepyeni programları izleyiciye sunuyor.

Buna göre Karacabey İlçe Müftülüğü, Ramazan ayı boyunca her gün saat 12.50’de Vaaz Kürsüsü adlı programı facebook hesabından canlı olarak yayınlamaya başladı. İlçe Müftülüğü, Bursa İl Müftülüğü’nce her gün saat 13.30’da Mukabele Vakti Programı’nı da sosyal medya hesabından Karacabey halkıyla buluşturuyor.

İlçe Müftülüğü ayrıca, Diyanet TV’den yayınlanacak Sahur ve İftar programları, Tesbihat, Kur’an Tilaveti ve tefsirlerin yapıldığı programlarla da Ramazan ayının manevi iklimini evlere taşıdı. Karacabey İlçe Müftülüğü’nün facebook hesabında hadis ve tefsirden mukabelelere, meddah oyunundan ramazan sohbetlerine kadar birçok program yer almaya başladı.

Karacabey İlçe Müftülüğü son olarak ise, vatandaşların Ramazan İmsakiyeleri’ni Müftülükten alabileceklerini duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.