Karacabey Müftülüğü’nden “Kur’an Kursu” atağı

Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, bu yıldan başlayarak Kur'an kurslarının mevcut durumlarını iyileştirmek, modern eğitim araçları ile donatmak, kurs yerleri ve kursiyer sayısını artırmak ve ilçede bugüne kadar eksikliği hissedilen yatılı kız ve yatılı erkek hafızlık kursları açmak üzere çalışmalara başlandığını duyurdu.

Çalışmalarla ilgili olarak hayırsever vatandaşlardan, kamuoyundan, sivil toplum kuruluşu gibi resmi ve sivil her kesimden maddi ve manevi destek beklediklerini belirten Müftü Yazıcı, bu kursların birlik ve beraberliğe önemli katkılar sağlayacağını, vatanına, devletine; milli ve manevi değerlerine bağlı ahlaklı, dürüst ve erdemli bireyler yetiştirmek istediklerini dile getirdi.

İhtiyaç odaklı Kur’an kursu

Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumun her kesiminden vatandaşların kendilerine uygun gün ve saatlerde Kur'an öğrenmesine olanak sağlayan “'İhtiyaç Odaklı Kur'an Öğretimi'' programının, 24 Eylül'de uygulanmaya başlayacağını bildirdi.

Yazıcı, bu doğrultuda İlçe Müftülüğü’nün Kur'an kurslarında hizmet çeşitliliği projesi kapsamında başlatılan “Kur'an Öğreniyorum”' programının, “İhtiyaç Odaklı Kur'an Öğretimi” adı altında yaygınlaştırılarak uygulamaya konulduğu bilgisini verdi.

Müftü Hikmet Yazıcı, özellikle çalışan kesimim hedef alındığı programda gençler, emekliler, çalışan erkek ve bayanlar;  ev hanımları, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların ve öğrencilerin kendilerine uygun gün ve saatlerde Kur'an öğrenmesine imkan sağlayan program için kayıt yapabileceğini söyledi.

Yazıcı, “Kayıtlar 17 Eylül'de başlamış olup halen devam etmektedir. Kayıt yaptırmak isteyenlerden sadece bir dilekçe alınacak; fotoğraf, diploma veya başka herhangi bir belge istenmeyecektir. Kayıt için Karacabey Müftülüğüne bizzat ya da telefonla başvuruda bulunabileceği gibi herhangi bir cami görevlisine veya Kur'an kursuna da başvuruda bulunabilecektir" dedi.

Müftü Yazıcı, kurslarda arzu edenlere tercihli olarak Kur'an-ı Kerim'in yüzünden okunması, anlamının kavranması,  sure ve duaların öğrenilmesi; Kur'an-ı Kerim okuma tekniğinin geliştirilmesi (Tecvit), dini bilgilerin pekiştirilmesi, Peygamberimizin hayatının öğrenilmesi ve ibadetlerin yapılışı konularında eğitim verilebileceğini belirtti. Yazıcı, söz konusu kurslara 24 Eylül'den itibaren başlanacağını kaydetti.

Halen Kur'an kursu bulunmayan köy ve benzeri yerler için de talep gelmesi halinde dönem dönem bu kursların açılabileceğini ifade eden Müftü Hikmet Yazıcı, “Artık her yaş, her meslek ve her eğitim düzeyine sahip bulunan kadın erkek bütün vatandaşlarımıza arzu ettikleri zamanlarda ve ihtiyaç duydukları alanlarda Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler kursu vererek yaşamlarını kolaylaştırmak istiyoruz” diyerek vatandaşlarımızın taleplerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.