KARACABEY ISSIZ; GÖNÜLSÜZ AK BELEDİYECİLİĞİN PENÇESİNDE!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

KAMU BÜTÇESİNDEN REKLAM….
Tüm siyasi partiler; yönettikleri Belediyelerin bütçelerinden fütursuzca ve utanmadan Bayram, Kandil, Cuma, Gün, Yeni Yıl vb gibi günlerde mesaj gönderiyor. Karacabey ‘de ne kadar insana gidiyor bu mesajlar sayısını bilmek olanaksız. Ya Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden?
Hangi siyasi parti olursa olsun, ahlaksızlık ve arsızlık gördüğüm bu uygulamayı engellemek için Operatörümü aradım. “Ne yazık ki bunu engelleyemiyoruz” yanıtı verdiler. Yani alıcısı olduğum, yani hizmetini satın aldığım operatörler bu rezilliği en gel le ye mi yor? “Hizmet verdiğiniz bir alıcınız olabilir ancak ben bu şovlara muhatap olmak istemiyorum” dedim. “Yapabileceğimiz birş ey yok ne yazık ki ” dedi.
Hukuk yoluyla engelleme yolu aradım. “Abi görmezden gel, böyle bu düzen” yanıtı aldım. Görmezden gelmem, gelemem. X-Y-Z-Q partilerinin Dinsel sömürülerini, Ulusal sömürülerini benim ödediğim vergilerden mesaj olarak kullanmaya hakkı yok. Kendi reklamını benim vergilerimle alkışa döndürmeye hakkı yok.
İşte bu nedenle….Vergilerimle; HAKKIMI YİYEN BU PARTİ VE BELEDİYELERE KUL HAKKIMI HELAL ET Mİ YO RUM!
Mahşer günü önce bu hakkı neden ve nasıl yediğinizi anlatacaksınız, Namaz şovlarınız burada geçerli değil. (Bkz. Maide Suresi).
İNKAYA KÖYÜMÜZÜN SIKINTISI…..
Gittikçe küçültülen köylerimiz, sorun yumağı durumuna sokuldu; Akp’ce. Büyükşehir yasası ile Kamu hizmetinde rantiyecilik aldı başını gitti. Alan genişlediği içinde sorunlara zamanında müdahale edilemiyor, maliyet onlarca katı yükseliyor.
İnkaya köyümüz ne yazık ki sokaklardan toplanan başı boş köpeklerin bırakıldığı yer durumuna sokulmuş. Ramazan ayı boyunca özellikle Hanımlar Teravi Namazı ve sabah mukabele okuması sırasında bu başı boş köpeklerin hedefi olmuş. Gün geçtikçe sayıları artıyormuş. Köyden gelen Büyüklerim durumu anlattı. Birkaç fotoğraf rica ettim. Ancak köpekler fotojenik çıkmadı! Bir araya getirmek olasılığına ulaşamamışlar. Belediyeden çözüm bekliyorlar. Bildiğim kadarıyla sokak hayranlarıyla ilgili Belediyemize ait bir yer vardı. Eğer İstanbul seçimlerine burnunu sokmayı bırakır, İnkayamız ile ilgilenirse sevindirir; Ak Belediye!
BURSA CADDESİ….
İkinci “Gönülsüz Belediyecilik” dönemi. Bursa Caddesinin parke taşları iki kez onarım geçirdi. Üçüncüsü eli kulağında! 5 yılda 3. onarım olursa şaşırmayacağız. Şahsen “Karacabey Belediyesi Çalışıyor” ibareli şov tabelalı onarımı Ramazan Bayramına 3-4 gün kala bekliyordum. Olmadı, muslukların kuruduğu anlatılıyor. Eh aynı şeye 8-10 kez para verir, yap-boz yaparsan, üretmezsen musluk kurur! Gönülsüz Belediyecilikten Kurban Bayramı üzeri şov bekliyorum!
Aaa Bursa Caddesine Büyükşehir mi bakıyor? Eeee 3’lü olunca güçlü okunuyordu? Ne oldu, Ak Masala!
YAĞMUR FELÂKETİ…..
Karacabeyimiz 1980’li yılların sonundan bugüne dek Taşeron Rantiyeciliği partileri yüzünden en az Bir Buçuk Metre yükseldi. Bu bilimsiz-bilgisiz-mühendislik rezillikleri-imanlı müteahhitler yüzünden büyük su birikintilerinin olmadığı sokağımız kalmadı. Hamdolsun, terminale kayıkla girip otobüsle kentler arası yolculuk yapar hizmet dönemi yaşıyoruz! Yapıyorlar, Yapıyorlar, Yapıyorlar! Ol mu yor !
Neden olmuyor?
HALKÇI değiller….
KAMUCU değiller…
MİLLİYETÇİ değiller…
KUL HAKKI tanımıyorlar..
RANTİYEYE bayılıyorlar…
MÜTEAHHİTTE pişer, TAŞERONDA pişer; BİZE DE DÜŞER
BELEDİYECİLİĞİ!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.