Karacabey İHH’ dan ‘Yetim Dayanışma Gecesi’

Karacabey İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından ‘Yetim Gülerse, Dünya Güler’ sloganıyla 13 Ocak 2017 tarihinde Burak Gold Düğün Salonu’nda ‘Yetim Dayanışma Gecesi’ düzenlendi.

Yetim Dayanışma Gecesi’ne, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı, Karacabey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanı, Erbakan Vakfı Karacabey Temsilcisi, Karacabey Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi, KİHMED Başkanı, AK Parti Karacabey Gençlik Kolları Başkanı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK Temsilcileri, İHH yöneticileri ve gönüllüleri ile çok sayıda ilçe halkı katıldı.

Hacı Ali Camii İmam Hatibi Bünyamin KANTAR’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede selamlama konuşmasını yapan Karacabey İHH Temsilcisi Hüseyin Kahraman, 2016 yılının yaptıkları yardımlar açısından çok verimli geçtiğini belirterek Karacabey İHH Temsilciliği’nin kurulduğu günden bu yana çok önemli işler başardığını dile getirdi. Hedefledikleri yetim sayısına neredeyse ulaştıklarını ifade eden Kahraman ihtiyaç olan ülkelerde su kuyusu açma, katarakt ameliyatı için maddi yardım toplama, barınma ve gıda malzemeleri temin etme gibi yardım faaliyetlerinde de önemli başarılara imza attıklarını belirterek konuşmasını tamamladı.

Programda konuşan Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, dünya genelinde kayıtlara geçen 200 milyon yetim bulunduğunu hatırlattı. Bu sayının daha çok çalışmaları gerektiğini gösterdiğini söyleyen Hüseyin Kaptan, İHH’nın 20 yıl önce Bosna savaşı sırasında kurulduğunu hatırlatarak, “O günkü misyonumuz savaştan sonra ortada kalan yetimlere ve mazlumlara el uzatmaktı. Bugün de 140 ülkede bu misyon üzerine çalışıyoruz. Günümüzde İslam coğrafyası kan ağlıyor. Bizler de nerede zulüm varsa, orada mazlumun yanında, zalimin karşısında duruyoruz. Suriye’de de binlerce çocuk yetim kaldı. Allah’ın izniyle onlara da bizler sahip çıkacağız. Yetimlerin daha iyi ortamlarda yetişmesi için yetimhaneler inşa ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.