Birlikspor, eli boş döndü

Spor Toto 3. Lig’deki temsilcimiz Karacabey Birlikspor, 2. Devre’nin ilk maçında geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda Cizrespor’a 1-0 yenildi. Dış saha fobisini bu maçta da sürdüren mavi siyahlılar, düşme potasının 2 puan üstünde 14. sıraya geriledi.
Cizre İlçe Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Doğu Yılmaz, Hakan Eygü ve Ömer Lütfü Aydın’dan oluşan hakem üçlüsü yönetti. Devre arası yaptığı önemli transferlerle takımı güçlendiren Birlikspor, mutlak galibiyet için gittiği Cizre deplasmanından eli boş döndü. Ev sahibi ekibin galibiyet golü 23. dakikada Onur Berber’den geldi.
3. Ligin ikinci yarısına iyi başlayamayan Birlikspor, dış sahadaki 7. mağlubiyetini aldı. Bu yenilgi sonrası düşme hattının 2 puan üstünde 14. sıraya gerileyen mavi siyahlılar, Play Off hedefinden de 10 puan uzaklaştı. Karacabeyli taraftarlar, düşme tehlikesi yaşamamak ve Play Off oynamak için Birlikspor’un mutlaka galibiyet serisine ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Birlikspor, önümüzdeki Pazar günü sahasında Erzin Belediyespor’u konuk edecek.
Cizre’de dostluk köprüsü
Karacabeyliler, Cizre’de hem kulüp yönetimi hem de taraftarlar tarafından en iyi şekilde misafir edildi. Birlikspor’dan yapılan açıklamada, “Cizrespor Kulüp Başkanı Sayın Maruf Sefinç ve yönetim kurulu üyeleri, Başkanımız Sayın Uğur Koçak ve yönetim kurulu üyelerimizi dostluk yemeğinde en iyi şekilde ağırlamışlardır. Kendilerine bu jestlerinden dolayı sonsuz teşekkürler ederiz.” denildi.
Bunun yanı sıra Crazy Grup üyeleri, Karacabey Birlikspor’u yalnız bırakmamak için kendi imkanlarıyla Cizre’ye gitti. Ancak, özel araçlarla gidilen Cizre’ye, Valiliğin talimatıyla 16 plakalı araçlara izin vermeyen polis, uzun uğraşlar sonucu taraftarların kimliklerini alarak şehre girişine izin verdi ama taraftarların maça gitmesine müsaade edilmedi. Cizresporlu taraftarlar ile Cizre halkı da Karacabeyli taraftarları evlerinde ağırlayarak, misafirperverliğin en güzel örneklerinden birini sergiledi.

Öte yandan Karacabey Birlikspor yönetimi, taraftarların maça alınmamasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Cizrespor karşılaşmasına Cizre Kaymakamlığı ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kararı ile taraftarlarımızın alınmaması yönünde karar verilmiştir. Bu karar sonrasında Cizre’ye gelen taraftarlarımız Cizre şehir girişinde tutulmuş ve ilçeye girmelerine izin verilmemiştir. Bu durum sonrasında Cizre’de bulunan yöneticilerimizin Cizrespor Başkan Yardımcısı Maruf Bey ile yaptıkları görüşmeler sonucunda iki kulübün taraftarlarını stadyuma alınması yönünde karar vermesine rağmen İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından taraftarlarımız stada alınmamışlardır. Yöneticilerimizin büyük uğraşlarına rağmen maalesef alınan kararın dışına çıkılamamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.
Birlikspor’a çirkin saldırı!
Cizrespor ile oynadığı müsabakadan sonra hava yoluyla İstanbul’a geçen Karacabey Birlikspor takım kafilesi, kara yoluyla Bursa’ya dönerken dinlenme tesislerinde Kocaelisporlu olduğu belirtilen bazı taraftarlarla karşılaştı. Kocaeli taraftarlarının taş, sopa ve bıçak tarzı şeylerle Karacabey kafilesine saldırdığı, yaşanan olaylarda yalnızca maddi hasar oluştuğu bildirildi. Kocaelisporlu bazı taraftarlarca yapılan bu çirkin saldırı, spor camiasından birçok kesim tarafından da kınandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.