Karacabey hizmet yağmuruna tutulacak!

Belediye Başkanı Ergün Koç, 2010-2011 yıllarındaki yatırımları açıkladı:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, tüm ilçe halkının Kurban Bayramı kutlarken, 2010-2011 yıllarında yapılması planlanan yatırım hizmetlerini kamuoyuyla paylaştı.
            Koç, “Halkımızın güç, kudret ve cesareti ile alınan görüş ve öneriler doğrultusunda planladığımız yatırımları, yine halkımızın bilgi ve takdirlerine sunuyoruz” dedi.
            Başkan Ergün Koç, Karacabey ile Yeniköy ve Malkara’ya yapılacak hizmetleri maddeler halinde şu şekilde sıraladı;
Karacabey’e yapılması planlanan hizmetler:
1-İlçenin kanayan yarası trafik sorununu çözebilmek amacıyla Tahıl Dükkanları olarak anılan alanda 240-250 araç kapasiteli otopark inşaatına yakın bir zamanda başlanacak.
2-1950’li yıllarda hizmete giren ve ilçemizin su ihtiyacını sağlayan Gölecik İçme Suyu’nun 14 kilometrelik boru hattı inşa edilerek hizmete sunulacak.
3-Kullanıma elverişli olmayan ve bir beton yığını olan Hükümet Binası arkasındaki otopark yıkılarak, yerine modern ve kullanıma elverişli işyeri ile otopark yapılacak.
4-Mevcut panayır yerinin Belediyemize tahsisi aşamasına gelinmiş olup, yaklaşık 460 dekarlık alanda modern bir park ile diğer sosyal tesisler yapımına başlanacak.
5-Ekonomik olanakları yeterli olmayan vatandaşlarımıza sosyal konut yapımı için “2.Etap TOKİ” yakın bir zamanda uygulamaya geçecek.
6-Şehir merkezinde özellikle Tahıl Dükkanları alanına bağlı cadde ve sokaklarda parke taşı döşemesine başlanacak.
7-Şehir merkezinde belirli cadde ve sokaklarda elektrik donanımının Belediyemiz olanakları ile yeraltına alınması için proje çalışmaları sürdürülmektedir. En kısa sürede çalışmalara başlayacağız.
8-Çamlık Mevkii’nde başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın yararlanacağı ağaçtan bir kafeterya yapımına kısa sürede başlanacaktır.
9-Yıllarca halkımızın haklı şikayetlerine neden olan pis kokular ile çevremizi rahatsız eden çöp alanının üstü toprak ile kapatılmış olup, bu alanda yeşillendirme ve ağaçlandırma faaliyetleri sürdürülmektedir.
10-Karacabeyimizin haklı gururu Atatürk Parkı bitişiğinde bulunan ve güzel bir görünüm arz etmeyen alanlar yeniden düzenlenerek hizmete sunulacaktır.
11-Bursa-İzmir yolu üzerindeki kavşaktan Bursa istikametine yönelik orta refüjde ağaç dikimi ve yeşillendirme yapılacaktır.
12-Rüzgar enerjisinden yararlanmak için çalışmalar sürdürülmekte olup, koşullar müsait olduğunda tesis yapımına başlanacaktır.
13-Bu güne kadar olduğu gibi yeni park ve bahçe düzenlemelerine devam edilecek, tüm boş alanlarda ağaç dikimi sürdürülecek.
14-İlçemizdeki çöpün, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çöplüğü’ne taşınmasına devam edilecek.
15-Yeni inşa edilecek hastanenin Karacabey’e ivedilikle kazandırılması için her türlü destek verilecektir.
16-Gölecik İçme Suyu’ndan azami oranda yararlanmak için mevcut içme suyu depoları arttırılacak.
17-1988 yılında hizmete giren Atık Su Arıtma Tesisi, günün koşullarına yanıt veremediğinden çevremize olan duyarlılığımız çerçevesinde tesisin modernize edilmesi çalışmaları sürecektir.
18-Dünyamızda, “sadece biz insanlara değil, diğer canlılara da yer var” düşüncesinden hareketle ayı barınağı ve diğer sokak hayvanlarının bakımına her türlü destek verilecektir.
19-İlçemizin kuzey tarafında yer alan çevre yolunun, Öğretmen Evi önünden Yeniköy çıkışına kadar kısmının sağ tarafına toprak kaymalarını önlemek amacıyla taş duvar yapılacaktır.
20-Belediyemiz Kademe olarak kullandığı alanda tüm iş makineleri ve araçları, yağmur ve diğer etkenlerden korumak için yeniden düzenlemeye gidilecek.
Yeniköy ile Malkara’ya yapılması planlanan yatırımlar:
1-Belediyemize tahsis edilen piknik alanında orman kır gazinosu inşaatına başlanacaktır.
2-İzinsiz yerleşim yapan kişilerin bulunduğu alanının temizlenmesi ve çevre düzenlemesine devam edilecek
3-Deniz kıyısında mevcut olan parke taş yolu doğu istikametine yeteri kadar uzatılacaktır.
4-Malkara’da çevre düzenlemesine devam edilecektir.
5-Yeniköy ve Malkara yerleşim yerleri arasındaki Balıkçı Barınağı’nın ön tarafında düzenlemeye gidilecek ve gerekli sosyal alanlar inşa edilecektir.
6-Orman Kampı’nın Belediyemize devri aşamasına gelinmiş olup, bu alanda çevre düzenlemesi, otel, restoran ile yüzme havuzu yapılacaktır.
7-Gençlerimize daha fazla sportif alanlar yaratabilmek amacıyla halı saha düzenlemesine yakın bir zamanda başlanacak.
8-Bursa İl Özel idaresi ile görüşmeler sürdürülmekte olup, Susurluk Nehri üzerine Bursa’ya ulaşımı kolaylaştırmak ve yöreyi cazip hale getirmek için uygun bir yere köprü inşaatına başlanacak.
9-T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın desteğinin sağlanması halinde bu yörede arıtma tesisi inşaatına başlanacak.
10-Yörede tüm binaların dış boya ve badanasının yapılması için halkın ikna edilmesi yönünde çabalarımız ve görüşmelerimiz sürecek. 11-Yeniköy’de mevcut Pazar yeri diğer uygun bir yere taşınarak, iş bu alanının özellikle Pazar günleri otopark olarak hizmet vermesi sağlanacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.