Aile Hekimliği kitapçığı evinizde

Karacabey Belediyesi’nden vatandaşa büyük hizmet:
Karacabey Belediyesi, 01 Ekim 2009 tarihinden itibaren uygulamaya konulan “Aile Hekimliği” ile ilgili hazırladığı 25 bin adet kitapçığı piyasaya sürdü.
            Ülke genelinde başlayan uygulama ile ilgili Karacabey’i ilgilendiren her konuda bilgiler sunan “Aile Hekimliği” kitapçığı kafalardaki soru işaretlerine son noktayı koyacak.
            Ücretsiz dağıtılan kitapçıklarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ergün Koç, “Bu kitapçık içinde yer verdiğimiz mahalle/sokak/köy adreslerine göre aile hekimi listeleri ayrıntılı olarak sunuldu. 01 Ekim 2009 tarihi itibariyle Akçasusurluk, Bayramdere, Canbaz, Dağkadı, Karakoca, Sultaniye, Yenikaraağaç ile Yeni Sarıbey Sağlık Ocağı’nda doktor bulunmuyor. Bu Sağlık Ocakları’nda bundan böyle yalnızca hemşirelik hizmeti verilecek.
            Aile Hekimliği sisteminin dayanağı olan yasa ve yönetmeliklerin bazı maddelerini olduğu gibi bilgilerinize sunuyoruz. Bu maddeleri dikkatle okuduğunuzda sistemin nasıl çalışacağı, vatandaş olarak hak ve ödevlerinizin neler olacağı konusunda yeterli bilgilere ulaşabilirsiniz” dedi.
            Karacabey ve köylerindeki her eve ulaştırılması amaçlanan kitapçığın büyük ses getirmesi bekleniyor. Kitapçıkta ayrıca, ilçedeki önemli telefonların yer aldığı “Karacabey Rehberi” de bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.