Karacabey Devlet Hastanesi sevindiriyor!

Karacabey Devlet Hastanesi, yeni hekim atamaları ile kadrosunu biraz daha güçlendirdi. 4 ayrı branşta ataması yapılan hekim ve personeller hasta muayenesine başladı.
Hastaneye; Diş Hekimliği, Radyoloji, Odyometri ve Eczacı branşlarında ataması yapılan 3 doktor ve 2 personel geçen hafta hizmet kervanına katıldı.
Diş Hekimleri Halit Özkan ve Fatma Melek Sarıkaya’nın katılımıyla Hastane’de diş hekimi sayısı 7’ye yükseldi. Radyoloji Uzmanı Gökhan Şen’in göreve gelmesiyle bu branştaki uzman sayısı 3’e çıktı. Eczacı Birce Dilan Bereket’in hizmet vermeye başlamasıyla hastanede 2 eczacı oldu. Odyometri Levent Sağır’ın iş başı yapmasıyla önceden haftada bir kez yapılan İşitme Testi artık her gün yapılmaya başlandı.
Devlet Hastanesi’ne atanan Diş Hekimi Halit Özkan, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimi Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 10 yıl görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası Özkan’ın ikinci görev yerinin Karacabey olduğu öğrenildi.
Diş Hekimi Fatma Melek Sarıkaya, Ege Üniversitesi Diş Hekimi Fakültesi’ni bitirdi. Evli olan Sarıkaya, açıktan yapılan atama ile ilk görev yeri olarak Karacabey Devlet Hastanesi’ne geldi.
Evli ve 1 çocuk babası olan Odyometri Levent Sağır, Ege Üniversitesi Odyometri Bölümü’nden mezun oldu. Sağır’ın, Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Karacabey’e atandığı kaydedildi.
Radyoloji Uzmanı Gökhan Şen, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra açıktan atamayla Karacabey Devlet Hastanesi’nde göreve başladı.
Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Birce Dilan Bereket ise, açıktan atama ile Eczacı olarak Devlet Hastanesi’nde görevlendirildi.
Hastane tıkır tıkır işliyor
Son atanan personellerle birlikte Devlet Hastanesi’ndeki uzman hekim sayısı 34’e yükseldi. Hastanede 7 pratisyen ve 7 diş hekimi bulunuyor. 48 hekimden oluşan kadrosuyla hastane 24 saat hizmet vermektedir. 100’e yakın hemşire ve sağlık memuru bulunmakta. Ayda ortalama 43 bin hastaya hizmet sunan Karacabey Devlet Hastanesi, ortalama günde 100 yatılı hasta tedavisi gerçekleştiriyor.
Özellikle asansörler ve bazı teknik aksamalar eleştiri konusu olsa da, Karacabey Devlet Hastanesi’nin özel hastane gibi tıkır tıkır işleyen bir hastane olduğu dile getiriliyor.
Çocuk ve Kadın Doğum Uzmanı gelecek
Çocuk doktoru yetersizliği nedeniyle vatandaşlar tarafından eleştirilen Karacabey Devlet Hastanesi’ne çocuk doktoru isteğinin yapıldığı bildirildi. Aynı zamanda kadın doğum uzmanı isteğinin de bakanlığa iletildiği belirtilirken, iki doktorun en kısa zamanda göreve başlayacağı bildirildi.
“Karacabey halkının sağlığı için var gücümüzle çalışıyoruz”
Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Petek, hastaneye yapılan yeni atamalardan memnuniyet duyduklarını belirtirken, “Karacabey halkının doktorlarımızı sahiplenip, bağırlarına basacaklarına inanıyor, yeni atanan hekimlerimize görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Karacabeylilere sağlık alanında dört dörtlük hizmet vermek için canla başla çalıştıklarını söyleyen Başhekim Op. Dr. Mehmet Petek, doktor sıkıntısının azaldığını ve eksik olan branşlardaki personellerin de en kısa zamanda giderileceğinin müjdesini verdi.
Yaptıkları çalışmalarla hastanenin her geçen gün modernleştiğini vurgulayan Petek, eksikleri gidermek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Petek, hastanede çok gerekli olan Mamografi ile Emar (MR) cihazı için Sağlık Bakanlığı’na istek yaptıklarını sözlerine ekledi.
Petek, “Muayeneye gelen hastalarımızın hizmeti ve memnuniyeti için elimizden geleni yapıyoruz. Yatılı hastalarımızı mutlu edebilmek için tüm kadromuzla canla, başla çalışıyoruz. Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyeti için çalışmalarımız gündüz, gece demeden devam edecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.