Tapu Müdürlüğü ne iş yapar?

Karacabey Sosyal Güvenlik Kurumu’na emekli olmak için 3 ay önce başvuruda bulunan Fahrettin Koç, Tapu Müdürlüğü’nün, istenilen evrakları SGK’ya zamanında teslim etmemesi üzerine işlemlerin gereğinden fazla uzadığını iddia etti.
Tapu Müdürlüğü’nün evrakları SGK’ya göndermemesi üzerine, zamanında emekli olamadığını belirten Koç, “Mağdurum ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi.
Fahrettin Koç imzalı dilekçesinde şu ifadelere yer verdi; “11.01.2016 tarihinde emeklilik başvurusu yaptım. Benimle aynı zamanda başvuran arkadaşlarımın 40 gün içinde emekliliği bağlandı. Müracaatımdan 3 ay sonra SGK’ya gittiğimde, yetkililer, “Evrakların tamamlanması için Tapu Müdürlüğü’ne 2 kere yazı gönderdik. Gerekli bilgiler hala bildirilmedi” dedi. Bunun üzerine Tapu Müdür Yardımcısı ile görüştüm. Evraklarımın tam olmasına karşın SGK’daki evraklarımın tekrar fotokopilerini istediler. Evrakları hazırlayıp Tapu Müdür Yardımcısı’na sunmak istediğimde, “Benim işim var, arkadaşlar baksın” dedi. 2 kurum arası 500 metre ve benim evraklarım işleme konmamış. Tapu Müdürüne çıktım. Mağdur olduğumu söyledim. Bu arada gayri ihtiyari sesimi yükseltmiştim. Bana, “Sesini yükseltme” dedi. Evrakları verdiğim halde geri önüme attı. Bir an durdum, yine iade ettim. Sorunu çözün dedim. Tapu Müdürü bana, burada yatmadıklarını, işlerin çokluğunu ve yetiştiremediklerini söyledi. Anlaşılır gibi değil. İşi yapamayacaksan, bırakıp gitmelisin! Yapacak birileri gelir. Sen Tapu Müdürü olabilirsin ama oturduğun koltuk senin tapulu malın değildir. Benimde zamanım önemli. 3 aydır Tapu Müdürlüğü SGK’ya istenilen bilgileri göndermediği için evraklarımın tamamlanmaması nedeniyle emekli olamadım. Tapu Müdürü, SGK’nın tapudan istediği evrakların 20 yıl öncesine ait olması sebebiyle sistemde kayıtlı olmadığını söyledi. SGK Karacabey Vergi Dairesi’nden de o yıllara ait bilgi istemişti. Vergi Dairesi evrakları hazırlayıp zamanında teslim etmiştir. Aynı yıllara ait işlemi Tapu Müdürü mazeret üreterek yapmadı. İş yapmak isteyene bunlar mazeret olamaz. Karacabey sahipsiz değildir, olmayacak da… Başbakanımızın talimatıdır. Vatandaşlarımıza hizmet etmek için yarış edilirken Karacabey içinde 500 metre mesafedeki iki kurum arasında 3 aydır işlenmeyen evrak ve yapılamayan işlem yanlış değil midir? Mevki, makam kim olursa olsun, herkes görevini zamanında yerine getirmelidir. Bu lütfen değil, mecburiyetliktir. Ben müracaatımı 3 ay öncesi yapmış olmama karşın sadece Tapu Müdürlüğü’nden istenilen evrak hazırlanmadığı için hala emekliliğimin işleme sokulmamış olmasının mağduriyetini yaşıyorum. Benim zaman kaybımın hiç mi önemi yok!”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.