“Karacabey büyük yatırımlara kavuşacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önümüzdeki dönemin Bursa açısından bir dönüm noktası olduğunu vurguladı ve belediye bütçeleri yeterli olmayan ilçelerin de bundan sonra büyük yatırımlara kavuşacağını söyledi.
Başkan Altepe, Karacabey´de muhtarlarla bir araya geldi. Park Restoran´da gerçekleşen buluşmaya, Bursa Milletvekili Önder Matlı, İlçe Başkanı Murat Erol, Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Vural ve muhtarlar katıldı.
Başkan Altepe, Karacabey´deki temasları çerçevesinde ilk olarak AK Parti İlçe Başkanlığı´nı ziyaret etti. Burada partililerle seçim gündemini değerlendiren Başkan Altepe, daha sonra ilçe sokaklarında yürüyerek, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölge muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, önümüzdeki dönem Büyükşehir Belediyesi´nin ilçeye kazandıracağı yatırımlara değindi. Büyükşehir Yasası´nın Mart ayındaki seçimlerden sonra yürürlüğe gireceğini, bunun da ilçeler için büyük kazanımlar getireceğini söyleyen Başkan Altepe, Bursa´ya bağlı 17 ilçede hızlı bir dönüşüm ve değişim döneminin başlayacağını anlattı. İlçe belediye bütçeleriyle büyük yatırımların yapılmasının imkansız olduğunu, Büyükşehir Yasası´yla birlikte bu imkanların büyükşehirler aracılığıyla resmen ilçe belediyelerine tanındığını kaydeden Başkan Altepe, “Yeni yasayla birlikte bütçemizin yüzde 10´unu kanunen ilçelere, kırsal alanlara aktarmak zorundayız. Bu da doğal olarak, normal şartlarda küçük belediyelerin altından kalkamayacağı büyük yatırımların ilçelere gelmesi anlamına geliyor” dedi.
Başkan Altepe, yeni dönemde Karacabey´in özellikle tarım ve turizm alanlarında Bursa´nın en önemli bölgesi haline geleceğini söyledi. Karacabeyliler´in çalışkan olduğunu, üreten ve kazanan konumunda bulunduğunu belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi´nin yönlendirmesiyle bu özelliklerin tavan yapacağını, bölgenin kendi kendine yeteceğini ifade etti. Büyükşehir Yasası çıkmadan önce yasa çerçevesindeki çalışmalara başladıklarını, 4 dağ ilçesi olarak adlandırılan Keles, Harmancık, Orhaneli ve Büyükorhan´a hizmet veren süt ürünleri tesisini Keles´e kurduklarını, Mudanya´nın sahillerine ilişkin 20 milyon TL´lik düzenlemenin de yakında ihaleye çıkacağını, ilçelerin tamamında irili ufaklı yüzlerce çalışmaya imza attıklarını kaydeden Başkan Altepe, “4 dağ ilçesi için kurduğumuz süt ürünleri tesisinin yanında şimdi de et ürünleri tesisi kurmak için harekete geçtik. Aynı adımlar Karacabey ve diğer ilçeler için de peyderpey atılacak. Hangi ilçede ne tür zenginlik varsa, değerlendirilmesi gereken ne husus varsa programa alınacak” diye konuştu.
Karacabey´de eksiklikleri tespit etme aşamasında olduklarını söyleyen Başkan Altepe, ekolojik ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan ilçede ilk olarak Uluabat, Gölyazı ve Ekoturizm projelerini hayata geçireceklerini ifade etti.
Başkan Altepe´nin muhtarlarla yaptığı toplantıda konuşan Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, Karacabey´in tarım ve turizm potansiyelinin Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle birlikte açığa çıkacağını ileri sürdü. Mart ayındaki seçimlerin dönüm noktası olduğunu vurgulayan Matlı, “Önümüzdeki seçimde Karacabey ve Mustafakemalpaşa Büyükşehir Belediyemizle birlikte uyum sergilesin, üçlü olsun, güçlü olsun” dedi. Matlı, “Mudanya, geçen dönem Büyükşehir bütçesinden 30 milyon TL´yi aşan alt yapı desteği aldı. Bunu Mudanya Belediyesi´nin kendi bütçesiyle yapması mümkün müydü? O halde neden bu güçbirliği sağlanmasın, neden bölge daha da gelişme göstermesin?” açıklamasında bulundu.
Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Vural da, 15 yıl sonra ilk kez bir Büyükşehir belediye başkanıyla toplantı yaptıklarını söyleyerek, teşekkürlerini iletti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.