Selimiyeliler, İmaret İmamını istemiyor!

Yalana ve talana göz yummayacaklarını söyleyen cami cemaati sonunda patladı:
Karacabey Selimiye Mahallesi sakinleri, ilginç uygulamalarıyla parmak ısırtan İmaret Camii İmamı Mustafa Çolak’a ateş püskürüyor. İmam Çolak hakkında defalarca şikâyette bulunduklarını dile getiren kadınlı, erkekli yüzlerce cami cemaati, Müftü Hikmet Yazıcı’yı da olayları örtbas etmeye çalıştığı iddiasıyla eleştiriyor.
Geçen hafta İmaret Camii’nin bahçesinde toplanan mahalle sakinleri, İmam Mustafa Çolak’ın “Ben infaz memuruydum” diyerek vatandaşa sık sık gözdağı verdiğini ve itici davranışlarıyla camide cemaat bırakmadığına dikkat çekti. Selimiyeliler, İmamın, Müftü’den güç aldığını ileri sürerken, cami bahçesinden toplanan 1.5 tona yakın zeytin ile kumbarada biriken yardım paralarının nereye gittiğini merak ettiklerini dile getirdi. Yedi yıldır yaşanan adaletsizliklere isyan eden mahalle halkı, böyle rezalet görmediklerini söyledi.
Yedi yılda yüzlerce imza toplayıp defalarca şikâyette bulunduklarını belirten vatandaşlar, “Sözde din görevlisi. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor. Vatandaşı azarlıyor. Eleştirilince, ‘Beğenmiyorsanız başka camiye gidin’ diyor. Cemaati adeta kovuyor. Toplanan yardım paralarının nereye gittiğinden haberimiz olmuyor. Camideki lavaboları açtırmıyor. ‘Müftü hemşehrim. Bana kimse bir şey yapamaz’ diyerek tehditler savuruyor ve çok ilginç uygulamalar sergiliyor. Geçen hafta 50’nin üzerinde imza topladık ve Kaymakamlığa şikayette bulunduk. Müftü’nün oralı olmadı. Muhtarımız da Müftü ile görüştü. İmamın yaptıklarını anlattı ancak, Müftü Hikmet Yazıcı hemşerisini kollamayı tercih etti. Muhtarımıza, ‘Sen de kim oluyorsun’ diye çıkıştı. Topladığımız imzalarla şikayet dilekçemizi AK Parti İlçe Başkanlığı’na da gönderdik. Ancak İmam bildiğini okumaya devam ediyor” dedi.

DSC_0028
İmam Mustafa Çolak’ın her yıl topladığı yaklaşık bir buçuk ton zeytini ve kumbarada biriken yardım paralarını ne yaptığını bilemediklerini ileri süren vatandaşlar, “Camimizin bahçesinde ve etrafında 20-25 yaşlarında yaklaşık 80 zeytin ağacı var. Her yıl en az bir buçuk ton zeytin toplanırken bunların nasıl değerlendirildiği bilinmiyor. Camimizde şeffaflık istiyoruz. İmam hangi akla hizmet ediyor da caminin bahçesindeki ağaçları kesiyor. Çiçekleri sulatmıyor. Tuvaletleri açmıyor. Böyle din görevlisi mi olur?” diye konuştu.
İmamın son marifeti bardağı taşırdı!
İmaret Cami İmamı Mustafa Çolak’ın camide cemaat bırakmamasının ardından kafayı çay ocağı işletmecisine taktığını dile getiren Selimiyeliler, “İmam günahları anlaşılmaması için önce cemaati yıldırdı. Daha önceleri dolup, taşan camimizde cemaat kalmadı. Ardından kafayı cami bahçesindeki Çay Ocağını işleten Ali Şirem’e taktı. Ali Bey hepimizin komşusu. 14 yıldır da Çay Ocağını işletiyor. Çay Ocağını, Ali Bey camiye göz, kulak olsun diye cemaat kendi arasında topladığı parayla açtı. Bugüne kadar kimseden şikâyet olmadı. Çalışmalarından ve insanlığından hepimiz memnunuz. Camimizin bahçesini sürekli temizliyor. Çiçek ekiyor. Ağaçları suluyor. Camiye ve bahçeye bekçilik yapıyor. Ali Bey’den önce cami avlusunda baliciler, esrarcılar cirit atıyordu. Burasını cennet gibi yapan Ali Bey’dir. İmam ise dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışıyor. Çay Ocağının kapanması için uğraşanlar, gizli, kapaklı işlerini örtbas etmeye çalışıyor. Müftü’ye ‘Çağ Ocağı yüzünden camiye kimse gelmiyor ‘diye yalan beyanda bulunarak aldatmaca yapıyor. Oysa, Çay Ocağının açılmasından sonra cami dolmaya başladı. Çay ocağı açılmadan önce camimiz bomboştu. Cemaatin dağılmasının tek nedeni İmam Çolak’tır. Kimseye iftira atılmasın. Herkes işini dürüstçe yapsın” dedi.

DSC_0037
Selimiye Mahallesi Muhtarı Hamit Topaloğlu , “Vatandaşımız uzun zamandır İmam Mustafa Çolak’tan rahatsız. Mahallelilerimin şikayetleri üzerine Müftü Hikmet Yazıcı ile görüşmeye gittim. Şikayetleri hiç dikkate almadı. Beni dinlemedi bile. İmaret’te huzur kalmadı. Sorumlusu İmamdır. Cemaat 7 yıldır sıkıntılı. Selimiyeliler İmam Mustafa Çolak’ın bir an önce gitmesini istiyor” şeklinde konuştu.
Bayanların tepkisi sert oldu

DSC_0022
İmaret Cami İmamı Mustafa Çolak’ı en fazla eleştiren bayanlar, “Sinsice sergilenen senaryoları görmezden gelenlerin hiç mi vicdanı yok. Bizler bu mahallede oturuyoruz. Burada doğup büyüdük. Camimizin yıllar önceki bakımsızlığını bilenlerdeniz. Bahçesine giremezdik. Ali Bey’in Çay Ocağı açmasından sonra cami, camiye benzedi. Huzur içinde namaz kılmaya başladık. İmaret, evimiz gibi oldu. Ali Bey’e haksızlık yapılıyor. Buna müsaade edemeyiz. Yalanla kimse bir yere varamaz. Herkesin gördüğü, bildiği gerçek, Ali Bey’in bakımı ve temizliği ile yakından ilgilendiği cami hınca, hınç doluyordu. Ne olduysa Mustafa Çolak’ın gelmesiyle oldu. Camimiz boşaldı. İmam tarafından sürekli azarlanan cemaat başka camilere kaçtı. İki yüzlü İmam istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.