Karacabey Belediyesi yeni logo onaylandı

Karacabey Belediyesi önceki gün mecliste oy birliği ile aldığı kararla birlikte tarihi bir değişikliği hayata geçirdi. Belediyenin kurumsal logosu mecliste alınan karar doğrultusunda günümüz tasarımına uygun halde yeniden düzenlendi.
Karacabey Belediyesi yıllardır belediye personeli Adem Kahyaoğlu tarafından çizilmiş olan logoyu kurumsal logo olarak kullanmaktaydı. Dış hatlarında ilçe sanayisini temsil eden ‘Dişli Çark’ ile tarımı temsil eden ‘Buğday Başağı’ndan oluşmaktaydı. Aynı logonun iç kısmında ise turuncu ve mavi tonları arasında imaret camiinin iki boyutlu çizimi yer alıyordu.
Karacabey Belediyesi Basın Sorumlusu Alper Tüydeş tarafından yeniden günümüz tasarım kriterlerine uygun olarak düzenlenen logoda köklü değişiklikler yerine baskı seçeneklerine uygun düzeltmeler yapıldığı kaydedildi. Yapılan düzenlemenin dış hattında sadece buğday başağı daha sadeleştirilirken iç kısımda ise 2 boyutlu çizilen imaret camii siluet halinde ve açık turuncu renk tonlarında yeniden konumlandırıldı. Bunun yanında eski logoda soğuk bir etki yaratan koyu mavi tonları logodan tamamen çıkartılırken iç alt kısma ise yeni olarak su teması eklendi.
Konuyla ilgili mecliste yaptığı açıklamada Karacabey Belediye Basın Sorumlusu Alper Tüydeş ‘Belediye logosu yıllardır vatandaşların algısında yer edinmiş ve Karacabey’i önemli unsurlarıyla anlatan-temsil eden bir logo. O günün şartlarına göre son derece özenle yapıldığı da aşikâr. Ancak belediye arşivlerinde maalesef logomuzun vektörel dediğimiz taslak hali bulunmadığı için bazı günümüz baskı tekniklerinde zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Belediyemizin vitrinini oluşturan logomuz ne yazık ki günümüz tekniklerine uyum sağlamadığı için baskı sırasında deforme oluyor ve orijinalinden farklı sonuçlarla karşılaşabiliyorduk. Biz bu yenileme çalışması ile hem bunun önüne geçmek istedik, hem de bazı renklerin daha canlı ve karşı tarafta daha sıcak bir algı yaratmasını planladık. Ve kesinlikle genel belediye logosu algısını değiştirmekten kaçındık. Yeni logomuza eskisinden farklı olarak sadece su temasını işledik. Marmara Denizine 30 kilometre kıyısı bulunan, sınırları içerisinde bulunan, bunlardan bir tanesi olan Uluabat Gölü; Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri, Uluabat, Dalyan ve Arapçiftliği göllerini barındırmakta. Akarsu bakımından da Uluabat Deresi, Nilüfer Deresi, Kocaçay, Karadere, Canbolu Deresi gibi büyük akarsuları olan bir şehrin logosunda su teması olmazsa olmaz olarak düşündük. Ve tüm bunları estetik bir kaygıyla düzenlemeye tabi tuttuk’ dedi.
İlk olarak Ekim ayı meclisi birinci olağan oturumuna sunulan logo mecliste meclis üyeleri tarafından değerlendirilerek yapılan fikir alışverişi neticesinde iç işleri komisyonuna havale edilmişti. Komisyonda alınan olumlu karar doğrultusunda Ekim/2015 Olağan İkinci Birleşim Meclis Toplantısı’nda yeniden meclise sunulan logo bu kez oybirliği ile kabul edildi.
Belediye Başkanı Ali Özkan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘Karacabey’i marka kent yapma yolunda ısrarlıyız, kararlıyız. Bu noktada kurumsal kimliğin olmazsa olmazı olan belediyemizin kurumsal logosu da önem arz ediyordu. Meclisimizle birlikte oy birliği ile yeni logomuzu onaylamış bulunuyoruz. Bu değişikliğin ardından önümüzdeki zaman diliminde yapacağımız bir diğer çalışma ile bu kez Karacabeyimize bir de şehir logosu kazandırmayı hedefliyoruz. Tamamen Karacabey’in değerlerini anlatacak şehir logosu tasarımını daha geniş bir kitle ile çalışmak adına ulusal çapta bir tasarım yarışması ile belirlemekten yanayız. Yarışma sonucunda gelen tasarımları kaymakamlık, sivil toplum örgütleri ve basınımızın da içinde olduğu bir komisyonla belirlemeyi planlıyoruz. Bugün Türkiye’nin başta büyükşehirleri olmak üzere önemli tüm kentlerinin belediyelerinden farklı şehir logoları mevcut. İnşallah hep birlikte bu çalışmamız da önümüzdeki zaman diliminde hayata geçireceğiz’ şeklinde konuştu.
Bursa Valiliği’de geçtiğimiz yıl yaptığı çalışma ile ‘Ulu Şehir’ temalı Bursa Şehrinin Logosunu belirlemiş ve kamuoyuna duyurmuştu. Karacabey Belediyesi’nin de bu anlamda ‘Güzellikler Şehri’ sloganıyla önümüzdeki aylarda bir şehir logosu üzerinde çalışacağı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.