Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu’ndan tiyatro etkinliği

Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu’nda düzenlenen tiyatro etkinliğinde minikler neşe dolu saatler geçirdi.
Gölge Tiyatrosu Oyuncularının sahnelediği ‘Sevimli ve uykucu köpek’ adlı oyun, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından beğeniyle izlenildi. Çocuklar bol alkış ve kahkahalar eşliğinde bilgilerine yenilerini eklediler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu Müdürü Hatice Çor, “Tiyatrocularımızın başarıyla sergilediği ‘Sevimli ve uykucu köpek’ adlı oyunla çocuklarımıza, erken yatıp, erken kalkmak, arkadaşlarımızla uyumlu bir şekilde anlaşmak, okulun kurallarına uymak, ögretmenlerini dinlemek, yemeklerinin hepsini yemek gibi mesajlar verildi. Çocuklarımıza faydalı olduğumuzun inancı içindeyiz. Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamı sergiler. Yaşama sevincini artırır. Geçmişi, günümüzü, geleceği anlamamıza yardımcı olur. Tiyatro, sorunlarımıza ışık tutar. Tiyatro, insanlar arasında halkın içinden doğmuş bir sanattır. Çocuklarımızı eğitir, eğitirken düşündürür. Tiyatro insanlara beraber gülmek, beraber ağlamak, beraber düşünmek gibi insanca duygular aşılar. Bizler de bu vesileyle öğrencilerimize tiyatroyu tanıtmak, sevdirmek ve oyunla eğitmek amacıyla Gölge Tiyatrosu oyuncularını okulumuza davet ettik. Sahnelenen ‘Sevimli ve uykucu köpek’ adlı oyun öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından beğeniyle izlendi. Bu gibi sosyal etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
Özel Nisanur Minik Kalpler Anaokulu’nda kayıtların devam ettiğini duyuran Anaokulu Müdürü Hatice Çor, “3-6 yaş arası çocuklara tam gün eğitim veriyoruz. Minik ellerle çiçekler dikiyoruz, kışlık turşularımız kuruyoruz. Oynuyoruz, eğleniyoruz, öğreniyoruz. Günlük programlarımız, etkinliklerimiz, çocuklarımıza öğrenmenin sorumluluğunu taşımayı, düşünmeyi, görmeyi, problem çözmeyi, yapıcı-üretici olmayı, iletişim kurmayı, paylaşmayı, sırasını beklemeyi, işbirliği yapmayı ve tüm insanlara katkıda bulunmayı öğreteceği fırsatlardan oluşuyor. Tam gün okul öncesi programımız, ‘Sabah 08.00-08.30 Okula geliş, Selamlaşma, Temizlik, 8.30-09.30 Kahvaltı, 09.30-10.30 Serbest Oyun/Köşe Etkinlikleri 5-6 yaş için, Santranç/Bilgisayar, 10.30-11.00 Türkçe Dil Etkinlikleri/Yabancı Dil, 11.00-11.30 Oyun ve Hareket Gelişimi, 11.30-12.00 Kavram Çalışmaları 5-6 yaş için Sanat Etkinlikleri/Köşe Çalışmaları, 12.00-12.45 Öğle Yemeği, 12.45-14.00 Dinlenme 14.00-15.15 Müzik, Ritm, Sanat Çalışmaları, Eğitici Masa Oyunları 5-6 yaş için, Drama/Matematik/Fen-Doğa Çalışmaları, Müzik, Ritm Çalışmaları, 15.15-15.30 İkindi Kahvaltısı, 15.30-16.00 İlgili köşelerde serbest oyun 5-6 yaş için, Okuma-Yazma Hazırlık, 16.30-17.00 Eğitici Film İzleme 5-6 yaş için Masa Oyunları, 17.00-17.30 Hazırlık ve Eve dönüş’ şeklindedir. Ailemize katılmak isteyen tüm minik öğrencileri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.