Esgin’den muhteşem açılış

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa 12. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Mustafa Esgin, önceki gün Cumhuriyet Alanı’ndaki seçim bürosunu yoğun kalabalık eşliğiyle coşkulu bir şekilde açtı. Mustafa Esgin, “Türkiye’nin aydınlık yarınlarına en büyük desteği Karacabey verecek. Buna yürekten inanıyorum” dedi.
Milletvekili Adayı Dr. Mustafa Esgin’in seçim bürosu açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, il ve ilçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
‘İlk günkü aşkla kaldığımız yerden devam edeceğiz’
Seçim Bürosu açılışında ilk olarak konuşan AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, “Yeni dönemde aday olmayan Bursa Milletvekili Önder Matlı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 12. Sıra Milletvekili Adayımız Mustafa Esgin’i Ankara’ya göndereceğimize inanıyoruz. 1 Kasım dönüm noktası. AK Parti son 13 yıla damgasını vuran tek kurtuluş yoludur. AK Parti seçimle tek başına tekrar iktidar olacaktır. Karacabey AK Parti Kadın Kollarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadılar. AK Parti kadrosunda çalışmalarımız son hızla devam ediyor. 1 Kasım seçimiyle birlikte, ilk günkü aşkla yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi.
“Siyaseti meslek olarak değil hizmet olarak benimsedik”
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Eski Türkiye’de siyaseti meslek olarak görenler vardı. Oturdukları koltuktan bir türlü kalkamadılar. Ancak milletin sillesini yedikten sonra bir daha geri dönemediler. Ama AK Parti kadroları siyaseti meslek olarak değil, hizmet olarak görüyor. Bu noktada Karacabeyli Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı, kendi isteği ve kendi iradesiyle bu dönem ‘Aday değilim. Hizmetle başlayan bayrağımı başka arkadaşıma teslim ediyorum’ dedi. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 12. Sıra Milletvekili Adayımız Mustafa Esgin de, bu hizmet bayrağını alarak yola kalındığı yerden devam edecektir. “3’lü olsun, Karacabey güçlü olsun” sloganıyla yola çıktık. AK Parti Genel Merkezimiz, Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Karacabey Belediyesi olarak canla başla çalışıyoruz. Bir çok projeye imza attık. Projelerimiz devam ediyor, edecektir de… Sokak sokak Halil İbrahim Sofralarıyla halkımızla bir aradayız. Karacabey Devlet Hastanemizi açtık. İstanbul-İzmir otoyol çalışmaları devam ediyor. Kanser olmuş, üstüne de birde makyaj yapılmış altyapı sorunumuza çözümler aradık. Büyükşehir Belediyemiz ve BUSKİ’yi harekete geçirdik. 2016 yılından sonra yaklaşık 170 milyonluk bir yatırımla Karacabey’in 50 yıllık altyapı sorunu çözülecek. Hükümet Konağı arkasındaki projemiz, Sebze Hali, Kamyon Garajı, Yeniköy-Malkara Sahil Projemiz 2016’dan itibaren start alacak. Devasa projelerimiz devam edecek. Yeşil dere Barajı projemiz 2018’de bitecek. Gölecik Projesi çalışmalarımız bitti ve inşaatı başlanacak. Ovaköyleri yolu, Stadyum, asfaltlama çalışmalarımızla hizmetlerimiz de ortadır. Üçlü ve güçlü olarak; Belediyemiz, Bursa Büyükşehir Belediyemiz, merkezimiz ile birlikte halka hizmet için gayret gösteriyoruz. Biz makamlarımızı, siyaseti, meslek olarak değil, hizmet olarak benimsedik. 1 Kasım seçimlerinde de yeniden AK Parti inşallah iktidar partisi olacaktır. Bizler Karacabey’e hizmet etmekten çok mutluyuz.” diye konuştu.
‘Bu memleket değil, ümmet meselesidir’
Özkan’ın ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da, seçim bürosunun Karacabey’e hayırlı olmasını dileyerek ve Mustafa Esgin’e çıktığı bu yolda başarı diledi. Spordan sağlığa, eğitimden sanata, turizmden, sahillere her alanda Büyükşehir olarak Karacabey’e yatırımlar yaptıklarını söyleyen Karlık, “El ele, gönül gönüle vererek hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Karacabey’e geçen yıl 13 milyon, bu yıl 50 milyon ve 2016’dan sonra da 190 milyonluk yatırım yapacağız. Karacabey’in 50 yıllık altyapı sorunu kalmayacak. Laf değil icraat üretiyoruz. Bütün bu hizmetlerin devam etmesi için istikrar lazım. Bu sebeple 1 Kasım Genel Seçimleri çok önemli. Biz Bursa’da 12 milletvekiline kesin gözüyle bakıyoruz, hedefimiz 13 milletvekilidir. 1 oy demeden gece gündüz çalışıyoruz. Bu memleket değil, ümmet meselesidir. Hem ülkemize, hem ümmetimize her zaman layık olmak ve katkı sağlamak için çalışacağız” dedi.
“Durmadan, bıkmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz”
1 Kasım seçimlerinin Türkiye tarihinde önemli bir eşik noktası olduğuna dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, yeni dönemde yer almamasına karşın her zaman siyasetin içinde olacağını ve ülkeye hizmete devam edeceğini söyledi.
Matlı, “Çok kısa bir zaman zarfında 3 tane seçimi peş peşe geçirdik. 2014 Mart ayı seçimleriyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı seçimini yaptık. AK Kadro olarak bu seçimlerin hepsinden alnımız ak, başımız dik çıktık. 13 yıl boyunca AK Parti açık ara birinci parti oldu. AK Parti iktidarının başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Dünya siyasi tarihinde tek başına her sorunun altından kalkabilmek her yiğidin harcı değildi. Engelleri aştık. 13 yılın kazanımlarının heba olmasına izin vermeyeceğiz, kaosa, krize, kriz çıkartmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz. 7 Haziran seçimlerinde halkımız bize tek başına iktidar yetkisi vermedi ancak açık ara farkla AK Parti’yi birinci parti yaptı. Biz bu ülkenin en büyük sorunu olan terörü önlemek, terör belasından kurtulmak için Kardeşlik-Barış çözüm sürecini başlattık. Ancak gizli eller, 7 Haziran sonrası Suruç’la başlayan ve geçtiğimiz Cumartesi günü de Ankara’daki hain terör saldırısıyla ülkeyi kana buladı. Güçlenen Türkiye’nin önüne geçmek için taşeron terör örgütlerini kullanıyorlar. Bizler AK Parti kadrolar olarak görünen, görünmeyen her türlü güçlerle mücadele içindeyiz. Biz gücümüzü terör örgütünden değil, halktan alıyoruz. Türkiye güçlüyse mazlum ve mağdurlar da güçlü oluyor. Bu mücadelemizi milletle aşacağız.
Ankara’daki patlamayı devletin ve AK Parti’nin yaptığını söylüyorlar. Her geçen gün güçsüzleşen muhalefet partileri, AK Parti’yi güçsüz göstermek için elinden geleni yapıyor ama başaramayacaklar. Bizler, bir insanımızın bile burnunun kanamasına engel olmak için mücadele veriyoruz. Bizim siyasi düsturumuzda; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı var. Gücümüzü milletten alıyoruz. İşte 1 Kasım seçimleri de, insanları yaşatmak, devleti yaşatmak mücadelesi olacaktır.
Siyaset meslek olarak değil, hizmet için yapılır. Bu anlayışla Mustafa Esgin’e inanarak ve güvenerek Bayrağı teslim edeceğim. Siyaset yapmaya devam edeceğim. Daha yapılacak çok işimiz var. Ben her zaman hizmete hazırım. Her zaman AK Parti’nin bir neferi olmaya devam edeceğim. Yol arkadaşlarımın hepsine yürekten teşekkür ederek, durmadan, bıkmadan, yorulmadan, ilk günkü aşkla yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar 13 yıl boyunca tek başına istikrarlı bir iktidarla ülkesine hizmeti getiren, hayalleri bir bir gerçekleştiren bir AK Parti iktidarıyla 1 Kasım’dan sonra da kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ülke daha çok kalkınacak. 2023’de hedeflerimizi yakalayacağız” şeklinde konuştu.
Mustafa Esgin’e yoğun ilgi
Programda son olarak konuşan ve yoğun alkışlar eşliğinde sahneye çıkan AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Dr. Mustafa Esgin, “Terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’dan rahmet diliyorum. Allah milletimizi her türlü şer odaklarından muhafaza etsin. Allah yardımcımız olsun. Kardeşlik projesiyle, Türkiye demek, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu demek. Türkiye demek, dünyaya beşin dünyadan büyük olmadığını hatırlatmak demektir. 1 Kasım seçimlerinden sonra ülke de yeniden istikrar sağlanacaktır. Tüm sıkıntılar çözüme kavuşturulacaktır. AK Parti olarak ülkeye devasa projelerle yaptıklarımızı herkes görüyor ve biliyor. Büyük dönüşümler, ulaştığımız zorlu hedeflerle, Türkiye’nin yükselen, güçlü bir ülke olabileceğini gösterdik. Kaynak Türkiye diyerek ve milletimize güvenerek yola çıkmıştık. Kaliteli ve istikrarlı bir yönetimle nelerin başarılabileceğini, hayallerimizin sınırlarını nerelere kadar genişletebileceğimizi hep birlikte gördük. Son 12 yılda yapılanları yeni bir atılım dönemi ile taçlandırmak, 1 Kasım seçimi Partimizin temel misyonu olacaktır. Ulaşmayı öngördüğümüz 2023 Vizyonu, artık uzak bir vizyon olmaktan çıkmıştır. AK Parti olarak daha uzakları, daha yüksekleri hedefliyoruz. Hedeflerimiz bitmedi, daha da büyüdü. Asgari ücret önümüzdeki dönemde 1300 TL’ye çıkacak. Yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücret farklılaşacak. Seçilme yaşını, Fatih’in İstanbul’u fethetme yaşına 18’e indireceğiz. İş kurmak isteyenlere geri ödemesiz 50 bin hibe ve 100 bin faizsiz kredi vereceğiz. Gençlerimize sınırsız ücretsiz internet erişme imkânı gelecek. Yeni iş kuran gençler 3 yıl gelir vergisinden muaf olacak. Yeni iş bulan gencimiz bir yıl boyunca maaşını devletten alacak. Üniversite mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortası devlet tarafından karşılanacak. Gençlerde çeyiz hesabı uygulaması başlatacağız. Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturacağız. Engellilerin gündüz ve yatılı bakımları için güvenli şekilde kalabilecekleri engelli yaşam merkezleri kuracağız. Bütün emeklilerimize yılda 1200 lira ek zam yapıyoruz. Tarım Bağ-Kur emeklileri hariç 1000 TL altında alan hiçbir emekli kalmamış olacak. Çiftçilerimiz için yem ve gübrede KDV’yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin TL’ye kadar destek vereceğiz. Tüm okullarda tam gün eğitime geçilecek. Fatih projesiyle fırsat eşitliği sağlayacağız. Ulusal öğretmen strateji belgesini yürürlüğe koyacağız. Üniversiteye geçiş sınavı yılda bir kez değil birden çok yapılacak, mümkünse 3 kez olacak. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını yeniden düzenleyeceğiz, Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için gerekli çalışmaları tamamlayacağız. Bazı kanser türleri başta olmak üzere erken teşhis taramalarını çoğaltacağız. Polislerimizin 2.200 olan ek göstergelerini 3000’e çıkaracağız. Taşeron işçileri kamuda istihdam edeceğiz. Şehirlerde kişi başı 10 metrekare olan yeşil alan şartını 15 metrekareye çıkaracağız. Aile Sosyal Destek Programını ASDEP’i hayata geçireceğiz. Yani her kesimden insanı mutlu edeceğiz. Hedeflere ulaştıkça yeni hedefler koyacak, yeni hedeflerin heyecanıyla kollarımızı sıvayacak ve her defasında aynı şevkle işe koyulmaya devam edeceğiz.
Aydınlık yarınlara en büyük desteği Karacabey verecek. 1 Kasım Türkiye’nin çıkış noktasıdır. Tek başına iktidar olacağız ve Türkiye’de istikrar yeniden sağlanacak. Yeni Türkiye yolunda daima adalet, daima kalkınma diyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.