CHP Bursa’da bahar havası!

İsmet Karaca’nın seçimi kazanması, parti örgütünde büyük umut yarattı.

Geniş bir kadroyla oluşturduğu İl Yönetim Kurulu’nun profili umudu büyüttü.

Bir başka güzel gelişme, İsmet Karaca’nın Bursa sol hareketinin marka ismi Mustafa Bozbey ile yakınlaşması oldu.

Nitekim, 12.30’da İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek devir-teslim törenine Bozbey’i davet etmesi, Mustafa Bozbey’in de katılacağını bildirmesi, “Bahar havası estirdi!”

***

CHP’deki değişimle ilgili partinin akil adamlarından değerlendirmeler geldi.

İkisini sizinle paylaşmak istiyorum.

Gaffer Aker: “Bursa’nın bütünleşmeye, tek vücut olmaya ve ardından doğru, isabetli politikalar üretmeye, dolayısıyla oy oranını artırarak yerelde ve genelde iktidar olmaya ihtiyacı var. İsmet Karaca ve ekibine başarılı oldukları ölçüde alkış ve destek olmaktan geri durulmamalıdır. Bursa siyasi başarıya aç. İsmet Karaca ve Yönetim Kurulu başarılı olmak zorunda…

Başarı koltuğa sahip olmak değil, alanlara çıkmak, toplumum her kesimini kucaklamak ve düzenin mağduru kitlelere güven vermekten, örgütü canlı ve diri tutmaktan geçiyor. Başarmak, en başta örgütü kendi içinde barıştırmak, kaybolan güven ortamını tesis etmek ve her kesimi ama her kesimi ötekileştirmeden kucaklamaktan geçiyor. Azınlığı çoğunluğun ‘hegemonyasından’ korumak, çoğunluğu azınlığın ‘hizipçi’ anlayışının önüne çıkarmadan dengeyi terazide tutmak geçerli akçe olarak, siyasi anlayış olarak egemen kılınmalıdır. Temiz ve sade bir siyaset biçimi pekala mümkündür.”

***

Mustafa Aytaç (Emekli Albay): “Sayın Baysal kişiler, başkanlar, yöneticiler hata yaparlar; bu hatalar bazen olumlu işlere vesile olur bazen olmazlar. Şimdi yeni bir dönem başlıyor, siyasette gücenme asla olmamalıdır. Yeni yönetim muhalefet görevini nasıl icra edecek, yazılı ve görsel medyayı nasıl kullanacak, parti içi uygulamayı hangi esaslarda yürütecek, halk ile hangi yönetim biçimi ile iletişim sağlayacak vb. onlarca iş, yeni yönetimi bekliyor. En önemli nokta, hangi projeler ile hangi vizyon ile hangi vazifeyi icra edecek? Yani, Bursa için ne yapacak? Bursalılar için ne yapacak? İlçeler için ne yapacak? Bursa’ya baharı çiçeklerini koparmadan getirmek için neler yapacak şeklinde sorularımız olacaktır. İnşallah bu yeni yönetim başarılı olur.”

***

Bu yazının dip notu: Bir konudaki algıyı düzeltmek istiyorum. Kongrede Mustafa Bozbey’in protokole geçişine ilişkin genç bir arkadaşımız Umut Topraklı suçlanıyor. Bu doğru değil. Delege ve protokol sıralarına seyircileri almamak üzere görevlendirilen Umut Topraklı, kafasında şapka, boynunda atkı, sırtında palto ile içeri giren Mustafa Bozbey’i fark edemedi. Salon karanlıktı. Birkaç saniye sonra Umut durumu anladı, “Buyrun başkanım” dedi ama olan olmuştu. CHP’de gençlerin sayısı az, yanlış anlamalarla olanı da yok etmeyelim!

HASAN HAYIRLI İLE GİRDİĞİM İDDİA!

CHP’deki seçimlerle ilgili “enBursa.com” sitemizde yayınlanmak üzere haftada bir Genel Yayın Yönetmenimiz Esat Kaplan’ın yönetiminde Cennet Cankılıç ile birlikte bir tartışma programı gerçekleştiriyoruz.

Seçim öncesinde yaptığımız son programda, “CHP kongresinin favorisi İsmet Karaca” demiştim. Mesleğimin etik değerlerinden habersiz olan bazıları, “Taraf olman doğru değil” gibi eleştirilerde bulundular. Bizim işimiz de futbol gibi, herkes bize işimizi nasıl yapacağımızı öğretiyor! Sadece AKP iktidarına değil, CHP’deki küçük iktidarlara bile basın özgürlüğünün ne demek olduğunu anlatmakta zorlanıyoruz.

Oysa benim işim yorum yapmak. Bir kez daha tekrar edeyim, haber nesnel, objektif olmak durumunda ama köşe yazarının tarafsız olması söz konusu değil. ‘Tarafsızım’ diyen de yalan söylemiş olur.

Kongreler öncesinde ve sonrasında veriler ışığında nesnel analizler yaparak CHP’lileri bilgilendirmeye çalıştım.

***

Bu arada, CHP Bursa İl Kongresi’nin sonucuna ilişkin çok değerli dostum Hasan Hayırlı ile iddiaya girdiğimiz bilgisini paylaşayım.

Kendisi aslında genellikle doğru tahminlerde bulunur.

Örneğin Nilüfer kongresinde Fırat Yılmaz’ın kazanacağını söylemişti.

Ama burada genel havadan etkilendi, Karaca’nın seçimi kaybedeceğini öne sürdü.

‘İddiaya girelim’ dedim, biraz da oldu-bittiye getirerek, iddiaya girdik. Hüseyin Akkuş kazanırsa ben, Karaca kazanırsa Hasan Hayırlı tişört alacaktı.

Ben sonra el arttırdım, ‘Karaca 50 fark atacak’ dedim.

Bu iddiamızın konusu da yemekti!

Doğrusu tişörtü alıp, yemeği ısmarlayacağımı düşünüyordum.

CHP delegesi beni üzmek istemedi; ikisini de Hasan Hayırlı’ya yükledi.

Ve dün tişört yerine kazak alarak, ziyaretime geldi!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.