Karabaş: “Cumhuriyet hepimizin!”

Karabaş: “Cumhuriyet hepimizin!”
CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, demokrasinin olanaklarının cumhuriyetin temellerini zayıflatmak, kazanımlarını ortadan kaldırmak için kullanıldığı takdirde, sadece cumhuriyete değil, demokrasiye de en büyük zararın verileceğini bildirdi.
Karabaş, “Atatürk Cumhuriyetinde, eğitimin, hukukun dini etkinin dışında tutulması bizi bu doğru ve olumlu sonuca ulaştırmıştır.
Bu nedenle Cumhuriyetimizin 85. yılında Laiklik bizim mezhep farklılıklarımıza, inanç anlayışlarımızdaki farklılıklara karşın bir arada bulunmamızın güvencesi olmuştur. İşte bu nedenlerle günümüz Cumhuriyeti, demokrasi, Atatürk, Laiklik ve inancımız da bizim. Cumhuriyetimizin 85. yılında hepimiz aynı Milletin, Türk Milletinin bir parçasıyız deme kıvancıyla hem içte, hem dışta başta terör olmak üzere ortak düşmanlarımıza karşı birlikte tavır almalı, karşı koymalıyız. Bu anlayış ve inançla başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 85. yılında şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.