Kar bastırdı, Sibirya soğukları kapıda

Kar bastırdı, Sibirya soğukları kapıda
Türkiye’nin, dünden itibaren Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesiyle Karacabey’e yılın ilk karı yağdı.
Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Öğle saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı kısa sürede kenti beyaza bürürken, Karacabeyliler lapa lapa yağan karın keyfini çıkardı.
Kar yağışı araç ve çatıların üzerini kaplarken 3-4 cm kalınlığa ulaştı. Şehir merkezi ve yollarda çabuk eriyen kar, Karacabey’in yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Kar nedeniyle sürücüler dikkatlerini daha da yoğunlaştırınca araçlar yavaş ilerledi. Uzun bir aradan sonra yağan kara sevinen çocuklar, kar topu oynamayı ihmal etmedi. Çocukların şimdiki dileğiyse hafta sonunda kar yağması.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, soğuk hava etkisini sürdürecek. Hava sıcaklığı, batı bölgelerden başlayarak tüm yurtta 4 ila 6 derece azalacak. Sıcaklığın akşam -1 derece olduğu Karacabey’de, gece -3 dereceye kadar hava sıcaklığının düştüğü gözlendi. Sıcaklığın daha da düşmesi olasılığıyla yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.