Kaldırım parasını unutmayın!

Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi 2013-2014 yılındaki yol yapımında kullandığı parke taşlar için “Katılım Payı” alınmasını kararlaştırdı.
Meclisin, faiziyle birlikte alınmasına karar verdiği katılım payları vatandaştan 2017-2018 yıllarında tahsil edilecek.
Katılım paylarının alınması konusu, Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı oturumunda gündeme geldi. CHP ile MHP’li üyelerin “Hayır” oyu kullanmalarına karşın, çoğunluğu elinde bulunduran AKP’lilerin “Evet” demesiyle alınan karar yürürlüğe girmiş oldu.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın uygulamaya geçirmesi beklenen sürpriz karara tepkiler gecikmedi.
Hatırlanacağı gibi AKP’li Belediyenin, 07 Haziran seçimlerinden önce, “Kaldırım Paylarını” “CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurması nedeniyle almak durumunda kaldıklarını” ima eden savlarla politika üretmeye kalkışması büyük tepki çekmişti.
Bu konuda, 02. 02. 2015 tarihinde CHP’li üyeler tarafından Meclis Başkanlığına verilen “Yol harcamalarına katılma payını vatandaşlardan almayalım” içerikli önergenin gündeme bile alınmadığını anımsatan İlçe Başkanı Vahit Girgin Belediyenin samimiyetsizliğine dikkat çekti.
Girgin, “Samimiyetsizliğin bu kadarına da pes doğrusu. Çabuk hırsız ev sahibini şaşırtırmış derler ya, onun gibi bir şey bu. Vatandaşı sövüşlemek isteyen Belediye, CHP üyelerinin 02.02.2015 de verdiği “Kaldırım payı almayalım” önergesini gündeme getirsin. Bu önerge oy birliği ile kabul görür. Bu Belediye halkı düşünmüyor. İyi niyetli olsa muhalefetin vatandaştan yana yaklaşımını dikkate alır. Muhalefet “Vatandaştan katılım payı almayalım” diyor, AKP’liler, Mecliste faizleriyle birlikte “Alalım”dan yana oy kullanıyor. Şaşırmamak elde değil. Vatandaş yalanla kandırılıyor. Zamcı AKP’nin samimiyetsizliğini seçmenlerin takdirine bırakıyorum” dedi.
Vatandaş kızgın
Mustafakemelpaşa Belediye Meclisindeki AKP’li üyelerin oylarıyla yürürlüğe giren “Katım payı”nın alınması kararına vatandaşlar da isyan etti. Bir çok vatandaş Belediye’nin samimiyetsiz tutumunu doğru bulmadıklarını dile getirdi. Sorumsuzluğun Sadi Kurtulan’dan kaynaklandığını belirten vatandaşlar, “Parke taşlarını kendi imkanlarımızla yapsaydık, daha kaliteli ve daha uzuz olurdu. Kalitesiz malzeme kullanılırken, işçilik de çok kalitesiz oldu. Hem pahalı, hem de çok kalitesiz yapıldı. Parasını da utanmadan faiziyle birlikte tahsil edecekler. Bizim paramızla sözüm ona hizmet veriyorlar. Aslında vatandaşı soyup soğana çeviriyorlar” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.