Ceylan, “Başkan adaylarını bekliyoruz!”

Bursa Karacabeyliler Derneği 27 Aralık 2015 Pazar günü Saat 12:00’de kongreye gidiyor.
14 Eylül 2011 tarihinde Bursa Merkez Fomara caddesinde kurulan ve şuan ise yaklaşık 800 metrekare bir alana ve iki katlı bir yerleşkede faaliyetlerine devam eden ve kurulduğu günden bu yana başkanlığını Yüksel Ceylan’ın yapmakta olduğu Karacabeyliler Derneği yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, seçim takvimi sürecine girildiği ve alınan Yönetim Kurulu kararı ile salt çoğunluğun sağlanması şartı olarak ilk tarih olarak 13 Aralık belirlendiği, ancak çoğunluğun aranmayacağı tarihin 27 Aralık Pazar Saat 12:00 olduğu bildirildi. Genel Kurulun, Karacabeyliler Derneği yerleşkesi olan Bursa Fomara Caddesi, Beysel İş Hanı’nda bulunan Dernek Merkezi Düğün Salonu’nda yapılacağı duyuruldu.
Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, “Karacabeyliler Derneği’ni kurmak, 14 Eylül 1922 tarihinden itibaren Bursa da yaşayan Karacabeylilerin özlemiydi. 2011 yılına kadar birçok defa kurulması için girişimlerde bulunulmasına karşın birçok kişi bu oluşumu kurmaya çalışmış olsa da dernek kurulamadı. Karacabeylilerin bir araya gelmesini sağlayan ve Bursa da birçok sivil toplumu örgütünün imrenerek baktığı ve örnek aldığı Karacabeyliler Derneği’ni kurmak bana ve birkaç Karacabey sevdalısına nasip oldu. Derneği kurmak ve bugünlere kadar getirme başarısı bizleri her zaman gururlandırdı. Bundan sonraki süreçte de tüm üyelerin artık elini taşın altına koyması gerekiyor. Birçok üyemin kesinlikle aday ol demesine ve beni bu göreve layık görmelerine karşın ben adayım dediğim zaman karşıma kimsenin aday olarak çıkmayacağını biliyorum. Çünkü herkesin ortak kanısı, yapılanların çok fazla işler olmasıdır. Çıtanın çok yüksek olmasından dolayı kimsenin aday olmak istememesi başlıca sebeptir” dedi.
Karacabeyliler Derneği’ni kurdukları 2011 yılından itibaren bir çok başarıya imza attıklarını belirten Başkan Ceylan, “Beş bin kişiyi çeşitli iş yerlerine sokma başarısı gösterdik. Kan ihtiyacı olan Karacabey insanına kan bulduk. Bursa’da ki yaklaşık 200 firmadan indirim alarak üyelerimize katkı sağladık. Kılıç Kalkan Ekibi, Folklör Ekibi, Türk Sanat Müziği Korosu ve Zeybek Oyunları Ekibini kurduk. Başta lise öğrencileri olmak üzere İngilizce, Matematik, Kimya gibi dersleri içeren kurslar açtık. Kısacası kurumsal bir yapıda olan belediyeler kadar işler yaptık ve bu yapılan işlerin karşısında gerçekten son derece onur ve gurur duyduk” şeklinde konuştu.
Aday olmayacağını Genel Kurul takvimi süreci başladığından itibaren dile getirdiğini belirten Ceylan, “Aday olmak isteyen arkadaşların da önünü açmak ve bizim haricimizde bende Karacabeyliyim elimi taşın altına koymak istiyorum demelerini ve liste yaparak 27 Aralık 2015 günü dernek merkezimizde yapılacak olan kongrede aday olmalarını bekliyorum. Ancak aday çıkmaması halinde derneği de sahipsiz bırakacak değiliz, bu çocuğu biz doğurduk, biz yürüttük, biz koşturuyoruz ve koşuda da birinci sırada olan bu çocuğun ölmesine müsaade etmem” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.