Haydi Basketbol Okulu’na

Karacabey’de 08-12 yaş grubu öğrencilerine yönelik ‘Basketbol Altyapısı’ oluşturmak amacıyla köklü çalışmalar başlatıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Tofaşspor işbirliğinde ‘Yeni Nesil Tofaş Basketbol Okulları’ adı altında bir proje hayata geçirildi.
Geçtiğimiz hafta Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan açılış töreninde konuşan, Karacabey Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, Tofaş Grubu tarafından finanse edilecek oluşumda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün tesis altyapısı konusunda gereken desteği vereceğini, kursiyer olarak katılacak olan öğrencilerden ise süreç içerisinde herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini belirtti.
Sağlam, projenin iki yıllık geniş zamana yayılacağını, amacın önce iyi insan, sonra da iyi sporcu ve nihayetine iyi bir basketbolcu yetiştirmek olduğunu vurguladı.
Sağlam, “Antrenör, araç – gereç ve spor kıyafetleri temini Tofaşspor tarafından sağlanacak. Basketbol eğitim çalışmaları Atatürk Spor Salonu ile Ömer İşcan Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılması planlanmış olup, her hafta Çarşamba günleri saat 16.00 ile 19.00 arası, Cumartesi günleri ise saat 09.00 – 12.00 arasında yapılacak. Her yönden güçlü ve sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi amaçlanan bu projenin başarıya ulaşabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. 08-12 yaş grubu tüm çocuklarımızı bu projede görmek istiyoruz. Velilerimize bu şansı iyi değerlendirmelerini öneririm. Deneyimli Basketbol Antrenörümüz Şevki Yıldırım İlçe Koordinatörümüz olarak hizmet vermeye devam edecek olup Yeni Nesil Tofaş Basketbol Okulları projesi kapsamında çok çeşitli eğitim aşamalarını Tofaşspor’un uzman kadrosu ile birlikte yöneteceğiz” dedi.
Tofaş Proje Müdürü Kartal Önel de yaptığı konuşmada, “Karacabey de olmaktan dolayı son derece mutluyuz. İlk kez bir ilçede bu proje hayat bulacaktır. Bunda İlçe Müdürümüz Ayhan Sağlam’ın katkısı büyüktür. İnanıyorum ki bu projede yer alacak çocuklarımızın davranışlarından tutunda tüm alışkanlıklarında çok değişikliği velilerimiz gözlemleyeceklerdir. Kuracağımız iletişim ağı ile sürekli denetim altına alacağımız çocuklarımızı eğitim videolarımız ile eğiteceğiz. Onların isteklerini dinleyeceğiz .Onları örnek sporcularla tanıştıracağız. Belirli periyotlarda Tofaş Basketbol takımının maçlarını izlemelerini sağlayacağız. İşin bir başka boyutu ise Ayhan Sağlam’ın belirttiği gibi süreç içersinde hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Açılış törenimize katılım sağlayan tüm velilerimize ve bize ev sahipliği yapan tüm Karacabeylilere teşekkür ediyorum” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörü Ali Varol yönetimindeki jimnastik ekibinin gösteri ile başlayan açılış programı Karacabey Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gülsen Erdem yönetimindeki okul orkestrasının muhteşem konseri devam etti. Program Basketbol Antrenörü Şevki Yıldırım yönetiminde yapılan basketbol gösteri maçı ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.