‘Kaldırım İşgali’ne ceza geliyor!

Karacabey Belediyesi, yeni yılla birlikte ilçede kaldırımların gereksiz bir şekilde işgal edilmesini önlemek adına önemli bir adım atarken, belediyeden yapılan açıklamada, Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesinin belediyeye verdiği mücbir yetkinin müsamahasız kullanılacağına vurgu yapılarak, karara uymayanlara yönelik 250 TL’den başlayan cezaların titizlikle uygulanacağı açıklandı.
Karacabey Belediyesi, 2016 yılının başlangıcı itibariyle ilçe genelindeki sokak ve caddelerde, kaldırımların gereksiz bir şekilde işgal edilmesinin önüne geçmek adına bir dizi önlemler aldı.
Belediye’den yapılan açıklamayla, ilçede yayaların kullanıma açılan kaldırımların, esnaf ve araçlar tarafından işgal edilmesine kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğine dikkat çekildi.
Açıklamada, Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesinde belediyeye verilen mücbir yetkinin, müsamahasız kullanılacağına vurgu yapılırken, uygulamayı göz ardı edenlere yönelik olarak, 250 TL’den başlayan cezaların da titizlikle uygulanacağı belirtildi.
Cezai Uygulamalar 2016 Yılı İtibariyle Resmen Başladı!
Kaldırım işgallerine yönelik alınan kararların, ciddiyetle uygulanacağına özellikle vurgu yapılan açıklamada yaya kaldırımlarının, ürün teşhiri, araç park edilmesi, zirai aletler, römorklar ve inşaat malzemeleri ile işgalinin kesin bir biçimde engelleneceğinin altı çizildi.
Yapılan açıklamada, kaldırımlara aşırı biçimde taşan mal indirme rampaları ile merdiven uzantılarının da yasaklar kapsamında bulunduğu ifade edilirken, ayrıca kaldırım işgalinin bir suç olduğu, suç olduğunun işleyen tarafından bilinmemesinin bir anlam ifade etmediği, işlenen suç için yasal tebligata da gerek olmadığının altı çizilerek, cezai uygulamalara 2016 yılı itibari ile resmen başlandığı uyarısı yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.