Çiftçiye müjde!

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, hükümetin seçim bildirgesinde yer alan “Yem ve gübrede KDV oranının %1’e düşürülmesi” vaadini yerine getirmesinin, çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinde büyük bir güven ve moral kaynağı olduğunu belirtti.
Karaca, “Bundan böyle çiftçi ve hayvancılarımız yabancı üreticiler karşısında ezilmeyecek ve bizim ülkemizde de üretimin en önemli iki girdisi yem ve gübrede vergi olmadığını gururla söyleyeceklerdir” dedi.
Çiftçi ve Tarım kuruluşları PANKOBİRLİK ve Tarım Kredi’nin fiyatlarını revize ederek %1 KDV’li fiyatlarla satışlara başladığını duyuran Karaca, diğer sanayi kuruluşları ve bayilerin de düşük KDV’li gübre ve yem satışlarını beklediklerine dikkat çekti.
Karaca, “Devletimiz çiftçi ve hayvancımızın rahatlaması için milyarlarca Türk Lirası gelirinden vazgeçmiş olup, büyük bir özveride bulunmuştur. Bundan sonraki süreçte KDV indiriminden oluşan kaynağın çiftçi ve hayvancıya katkı sağlaması için fiyatların çiftçi ve hayvancılık kuruluşları ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ciddi ve sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir.
Çiftçi ve hayvancımıza son yılların en büyük katkısını sağlayan başta; önceki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı’mız Sayın Mehdi Eker ile mevcut Bakanı’mız Sayın Faruk Çelik’e minnet ve şükranlarımızı sunarken, bizlere büyük bir şevk ve moral veren bu tip uygulamaların, motorin, tarım ilacı vb. gibi girdilerde de devamı halinde Türk tarım ve hayvancılığının büyük bir patlama yapacağı inancımızı belirtiriz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.