Kağıtçıbaşı ailesinin miras kavgası

Kağıtçıbaşı ailesinin miras kavgası
Karacabey’in tanınmış simalarından ‘Studebaker” marka otomobillerle ‘Firestone’ lastiklerinin Türkiye temsilcisi Adil Sezer’in kızı Mualla Kağıtçıbaşı’nın (79), 18 Ağustos 2008’de günü vefat etmesi üzerine ortaya çıkan sürpriz vasiyatnamesi ortalığı karıştırdı.
Annelerini toprağa veren Kağıtçıbaşı Ailesi’nin fertleri, mirastan paylarına düşeni alabilmek için geçen Eylül’de mahkemeye başvurarak “tereke (ölen bir kimseden kalan her şey) davası” açtı. Talep üzerine yapılan nüfus kayıt incelemesinde, Mualla Kağıtçıbaşı’nın 29 Mayıs 2007 tarihinde Beyoğlu 16. Noterliği’nde, bir vasiyetname hazırladığı ortaya çıktı. Kağıtçıbaşı’nın vasiyetnamesi, yaklaşık 2 ay önce Sarıyer 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açıldı.
Sürpriz vasiyetnamede, Karacabey’deki çiftliğin yüzde 80 hissesinden yüzde 25’ini kızı Fatma Sena Tezgül’e, yüzde 25’ini oğlu Şefik Adil Kağıtçıbaşı’na, yüzde 25’ini kızı Zeynep Esra Kağıtçıbaşı’na ve yüzde 5 hissesini de oğlu Mehmet Nizam Kağıtçıbaşı’na bıraktığı ortaya çıktı.
Kendisine diğer kardeşlerinin aksine “az” pay bırakılmasına sinirlenen Mehmet Nizam Kağıtçıbaşı mahkemeye başvurarak, vasiyetnamenin zarfsız, muhafazasız ve mühürsüz olduğunu iddia etti.
Annesinin vasiyetnamenin hazırlandığı tarihte, 78 yaşında ve yatalak bir insan olduğunu belirten Nizam Kağıtçıbaşı, “Her türlü duygusal ve psikolojik baskıya açık olduğu bir dönemde, kendi iradesi olmadığı halde bir vasiyetname hazırlamaya zorlanmıştır” iddialarını ileri sürdü.
Kasalardan mücevher çıktı
Süreç devam ederken, mirasın boyutları merak ediliyordu. Hazırlanan rapora göre, Kağıtçıbaşı’nın İstanbul Yeniköy’de 60 milyon YTL’lik 2 yalısı var. Ayrıca Şişli’de 6 katlı, Beyoğlu’nda 2 katlı apartmanı, Karacabey’deki çiftlikle birlikte yaklaşık 2 bin dönüm arazi olduğu belirlendi.
Yalıdaki kasada 10 milyon YTL’lik hisse senedi bulunan Kağıtçıbaşı’nın, 3 bankadaki kasasından da yüklü miktarda mücevher çıktı. Mal varlığının değeri 100 milyon YTL’yi aşan mirasın nasıl paylaştırılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.