Kafkaslar’dan anlamlı iftar programı!

Suriye’deki soydaşlara bir destek de siz olun:

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Adem Tosun yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, “Komşumuz Suriye’de son günlerde yaşanan savaş sürecinde, soydaşlarımız mağdur edilmektedir. Anavatanımız Kafkasya’ya dönmek üzere Türkiye’ye sığınmışlardır. Adana ve Reyhanlı’da 5 bin kişinin üzerinde soydaşımız bulunmaktadır. Soydaşlarımız basından takip etmiş olduğunuz gibi sığınmacılardan ayrı olarak evlerde ve otellerde barınmaktadırlar.

Anavatanımızdaki devletlerimiz, dönüş yapanların tüm sorunlarını hallettikten sonra parça parça kabul etmektedirler. Şu anda ülkemizde bulunan sığınmacıların sıkıntıları çok büyüktür. Federasyonumuz KAFFED’in öncülüğünde fitre, zekat ve sadaka bağışları için çalışmalar tamamlandı. Bizler de Karacabey’de yaşayan Çerkesler olarak böyle bir geceden elde edilecek olan bağışları federasyonumuz aracılığı ile soydaşlarımıza ulaştıracağız.

İftar için hazırlanmış olan davetiyeler gençlik kolu üyelerimiz tarafından hemşerilerimize ulaştırılacaktır. Park Restaurant’ın girişinden de iftar yemeği biletleri temin edilebilecektir. Katılımın kalabalık olması en büyük arzumuzdur. İftar sırasında dernek yönetimi ve komisyonlar tarafından sunumlar yapılacaktır. Federasyon temsilcilerimizde iftara katılacaklardır. Tüm halkımızın desteklerini bekliyoruz” şeklinde bilgi verdi.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.