Yiğidi öldür, ama hakkını yeme!

Koyuncu’nun hizmetlerini sahiplenenlere büyük tepki gösteren Alper, Kurtulan’ı bombaladı:

Mustafakemalpaşa Belediye’since hazırlanan bültenle Ali Koyuncu’nun hizmetlerine sahiplenilmesine sinirlenen AK Parti Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper çok sert tepki gösterdi.

Alper, Belediye tarafından yayınlanan bülteni okuyunca hayretler içinde kaldığını dile getirirken Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı üçkağıtçılıkla eleştirdi.

Halkın enayi yerine konulmak istenmesini içine sindiremediğini belirten Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, “Bu tür kurnazlık nankörlüktür. Yiğidi öldür, ama hakkını yeme” dedi.

Sadi Kurtulan’ın yaptığını yalandan da öte bulduğunu kaydeden Orhan Alper, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 “Siyasette yalan konuşulmaz. Nankörlük yapılmaz. Kurtulan’ın başkasının hizmetlerine sahiplenmeye çalışması hırsızlıktır. Bu tür hırsızlıklar ayıptır, günahtır. Müslümanlığı’da yakışmaz.

200 yataklı Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nin hayata geçirilmesinde Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın toplu iğnenin ucu kadar bir katkısı yoktur. Hastane başta olmak üzere Adliye Sarayı, Hükümet Konağı, Döllük Sulama projesi, Tümbüldek Kaplıcaları ve çevresinin Termal Turizm Alanı ilan edilmesi hizmetlerinin tamamı dönemin Milletvekili Ali Koyuncu’ya aittir. Bu yatırımlardan kendisine pay çıkaranlar namerttir. Sayın Koyuncu İktidar Partisi Milletvekili olarak Bakanların makamını aşındırdığına defalarca şahit oldum. Bazı konularda birlikte hareket ettik. Sadi Bey’in kamuya ait hizmet binalarının hangi aşamalardan geçtiğinden haberi olmadığı anlaşılıyor. Bu konuda kendisine yardımcı olmaya çalışayım ki, bir daha zırvalamasın. İl ve ilçelere yatırım yapılması devlet tarafından belirlenir. Hastane, hükümet konağı, adliye binaları, üniversite, sulama yatırımları, yol, su, elektrik gibi ihtiyaçlar belirlendikten sonra hükümetler her yıl yatırım programı yapar. Önemli olan bu yapılacak işin siyaset ve siyasetçi tarafından programa alınmasıdır. Programa alınan yatırımların başlaması 2, 3 yılı alabilir. Yatırım programına alındıktan sonra yer tahsisi yapılır. Avam ve uygulama projesi hazırlanmasından sonra da ihale gerçekleşir. Temel atma, bina yapma en kolay iştir. Asıl mesele yapılacak yatırımları programa aldırmaktır. Sayın Koyuncu Milletvekilliği döneminde bunların tümünü yaptırmıştır. Sadi Kurtulan göreve seçildiği günden beri hangi işi programa aldırmış, hangi iş için yer tahsisi yaptırmıştır. Yeni yatırım programına hangi işi aldırmıştır. Açıklasın da biz de öğrenelim. Kurtulan, hükümetin yaptıklarını hiçe sayarak genel yatırımları utanmadan kendine mal etmeye çalışmaktadır.

20 Mart 2011 tarihinde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda söz konusu hizmetler slayt gösterisiyle basın huzurunda kamuoyuna duyurulmuştur. O toplantıda Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da vardı. O sırada milletvekili olan Ali Koyuncu da.

Kurtulan’ın yayın organı Belediye Bülteni’nde Sağlık Bakanı’ndan hastanenin hızlandırılması için destek isteniyor. 200 yataklı Devlet Hastanesi ile alt yapı ve çevre düzenlemesi işinin ihale edildiği yazıyor. Sıkılmadan 56 bin nüfuslu ilçe halkına yalan söyleniyor. Yüzü bile kızarmayan haddini bilmez yalancılar sanki babalarının yerini tahsis etmiş gibi davranıyor. Temeli atılan Devlet Hastanesi’nin Tatkavaklı Belediyesi sınırları içinde kaldığından habersizler. Tatkavaklı Belediyesi’nin halkın oylarıyla seçilmiş Belediye Başkanı ve meclis üyelerinden oluştuğundan bilgileri olmayanları kınıyorum.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne ait arazileri emsallerinin bedeli altında özel şahıslara peşkeşleyenlerin, gümrükten mal kaçırırcasına imar izni çıkardıkları hala unutulmadı. Tüyü bitmedik yetimin hakkını har vurup harman savurmak mıdır belediyecilik? Bilinmelidir ki Hastane şu an itibarıyla TOKİ’nin tasarrufundadır.

Kamu kaynaklarını dilediği gibi kullanmayı siyaset sayanlar şunu iyi bilmelidir ki, bir gün Allah huzurunda hesap vereceklerdir. Din bezirganlığı yapan ilçe siyasetçileri, içinizde biraz olsun Allah sevgisi, din sevgisi, Peygamber sevgisi varsa bu yalanlara dur deyin.

Ali Koyuncu’yu severiz ya da sevmeyiz, bu ayrı bir konu. Koyuncu’nun bir yerlere gelmesini de istemeye biliriz. Fakat hizmetlerini görmeyip, hizmet hırsızlarına alkış tutmamalıyız. Yalakalık yapmamalıyız. Bunlar günahların en büyüğüdür.

Başkanın, Belediye Başkanlığı’na adaylığı sırasında Ankara’da Koyuncu’nun önünde ceket iliklediği günler ne çabuk unutuldu.

Sayın Kurtulan Devlet Hastanesi’nin yer teslim tarihi 06.04.2012’dir. O zaman neredeydiniz? İhaleyi alan firma Tatkavaklı Belediye sınırları içinde şantiye kurma çalışmaları yaparken sesiniz soluğunuz çıkmıyordu. Şimdi ne değişti de hizmet hırsızlığına soyundunuz? Lütfen, biraz anlatın da halk da öğrensin.”

Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper’in, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı sert bir dille eleştirmesinin yankıları kısa sürede gündeme bomba gibi düştü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.