Kadınlar baş tacıdır!

Kadınlar baş tacıdır!
Karacabey Anavatan Partisi Belediye Meclis Üyesi birinci sıra adayı Avukat Gamze Ay, tüm dünya “Kadınlar Günü”nü kutladı.
Atatürk’ün Türk kadınına her zaman sahip çıktığına dikkat çeken Ay, verilen önem nedeniyle 1930’da seçme, 1934 yılında ise milletvekili seçme ve seçilme hakkı kazanıldığına dikkat çekti.
Kadınlar Günü’nün 1977 yılından bu yana kutlandığını hatırlatan Belediye Meclis Üyesi Adayı Avukat Gamze Ay, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınların ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü kaydetti.
Ay, terörle mücadelede evlatları şehit düşen tüm annelerin acısını her zaman paylaştıklarını belirterek, Türk kadınının ülke yönetimi başta olmak üzere her alanda sorumluluk alması gerektiğini bildirdi.
Erol Onur başkanlığında girdikleri seçimlerde Belediye Meclis Üyeliği adaylığı listesinde birinci sırada yer almasının kadına verilen örneği gözler önüne serdiğine işaret eden Ay, bunun ülke genelinde olması gerektiğinin altını çizdi.
Gamze Ay; “Üretim sürecindeki yerini kaybeden kadın, yönetimdeki yerini de erkeğe devretmek zorunda kalmamalı. Kadının ekonomik etkinliğin dışına itilmesi mülksüzleştirilmesini getirdi. Üretici güçlerin gelişmesi, ticaret ve mülk edinmesinin ortaya çıkması, tarihte kendini gösteren ilk sınıf çatışmasına, ilk sınıf baskısına, kadınların ikincil konuma itilip cins olarak ezilmesine yol açtı. Maddi yaşam tarzındaki bu gelişme kendine uygun ideolojik biçimleri de oluşturdu. Ve birbirini izleyen tüm sınıflı toplumların tarihi, en barbarından en uygarına, kadının baskı altına alınıp fiziki ve zihni tüm yeteneklerinin köreltilmesi, kültür, yasalar, gelenek ve görenekler, gerici değerler ve önyargılarla aşağılanıp bir cins olarak ezilmelerinin de tarihi oldu” dedi.
Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Avukat Gamze Ay, Türkiye’de kadınların ekonomik sıkıntılar altında ezildiğine dikkat çekti.
Toplumda yoksullaşmanın giderek artmasından öncelikle kadınların olumsuz yönde etkilendiğini ifade eden Anavatan Partisi Belediye Meclis Üyesi Adayı Avukat Gamze Ay,
“İşsiz gezen evladından, boş kalan tencereden, ödenmeyen kiradan, doldurulamayan pazar çantasından ayrıca okullardaki şiddet ve uyuşturucu salgınından dolayı dertleri dağlar gibi yığılan Türk kadınını fedakârlığı ve yüreğine kor basması nedeniyle içtenlikle kutluyorum. Kadınlar baş tacı edilmelidir. Dünyada hiçbir kadının acı ve üzüntü çekmesine gönlümüz razı olmaz. Zorluklara karşı direnen güçlü Türk kadınlarına ekonomik sıkıntılar yaşatanları da şiddetle kınıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.