“Kadının kararı ‘EVET’”

Karacabey AK Parti Kadın Kolları, AK Parti Bursa Milletvekili Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Bennur Karaburun’un katılımıyla ‘Kadınlar Soruyor’ programı düzenledi.
16 Nisanda yapılacak halk oylamasına sayılı günler kala, AK Parti’nin “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” teklifini anlatmak üzere Milletvekili Karaburun Karacabeyli kadınlarla bir araya geldi.
Yoğun katılımla Ess Moda Cafe’de yemekli gerçekleşen ‘Kadınlar Soruyor’ programına Bursa AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun’un yanı sıra İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, Teşkilat Başkanı Arzu Uray, İlçe Başkanı Murat Erol, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve yönetimi, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan eşi Gülden Özkan, Okul Aile Birliği Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları kadın temsilcileri, bayan kuaförler ve esnaflar katılım sağladı.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, “Biliyorsunuz ki şu an ülkemizin gündemi referandum. Halk oylamasına kısa bir süre kaldı. Medyadan çevreden bir çok yerden yalan yanlış duyumlar alıyoruz. Bir çok konuyu yanlış öğreniyoruz. Kafamızdaki soruları netleştirmek adına bugün Milletvekilimiz Bennur Karaburun bizimle beraber. Referandum sürecini ve kazanımlarını anlatacak, sorularınız varsa yanıtlayacak” dedi.
Özenli’nin ardından konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede bu zamana kadar yapılan yatırımları ve devam eden çalışmaları, projeleriyle birlikte detaylı olarak aktardı.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu da “Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratikleşmesi yönündeki en önemli adımın arifesindeyiz. 16 Nisan’da milletin yönetilmesi ile ilgili çok önemli bir karar vereceğiz. AK Parti Kadın Kolları olarak diyoruz ki her kadın birer kanaat önderidir. Dünya nüfusunun yarısı kadındır. Diğer yarısını da kadınlar yetiştiriyor. Kadınlarla olan temasımız bazı gruplar gibi bir çocuğun masumiyetinin arkasına sığınarak değil, bizim bakış açımız bir araya gelerek, istişare ederek, sorulara cevap vermektir. Bugünde bu yüzden toplandık ve Milletvekilimiz Bennur Karaburun her soruya cevap verecektir. Biz şunu biliyoruz ve kendimize güveniyoruz ki yeni Cumhurbaşkanı sistemiyle alakalı cevabı olmayan hiçbir soru yok. Her konu, her madde cevabı olan maddelerdir” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol da, 16 Nisan’da yapılacak referandumdan Karacabey’de ‘Güçlü Bir Evet’ çıkacağına inandığını söyledi.
Karaburun, etkinlik kapsamında, AK Parti’nin “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” teklifi hakkında bilgi vererek, kadınlardan gelen sorularını yanıtladı.
Ekonomik istikrar getirecek
Bursa AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun’da konuşmasında, referanduma sayılı günler kaldığını belirterek, “Artık son dönemeçte kadınların zihinlerindeki tüm soruların cevap bulduğunu görüyoruz” dedi. Saha çalışmalarında kadınların artık daha net şekilde “Evet” dediklerini aktaran Karaburun, şunları kaydetti:
“Biz çalışmalarımızda hep istikrara vurgu yapıyoruz. Kadınlar ilk baştan beri bu sistem bize ne getirecek diye sorduklarında ekonomik anlamda da bize ne getireceğini soruyorlar. Çünkü daha çok ev hanımları evin ekonomisiyle de ilgilendikleri için. Biz istikrara vurgu yaparak, bu sistemin istikrarı getireceğini anlatıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’mizle birlikte koalisyonların ortadan kalkacağını ve şu anda 15 yılda üçe katlanmış olan ekonomimizin çok daha hızlı bir şekilde büyüyüp dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğini vurguluyoruz. Bu sistemle ülkemiz genelinde ekonomik refahın olacağı, bunun da aile bütçelerine yansıyacağını ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi, milleti ve onun iradesine güveni esas almaktadır. Millet, sandıkta hükümeti kuracak. Cumhurbaşkanı için ayrı, yasama için ayrı oy kullanacak, kimi Cumhurbaşkanı seçerse hükümeti o kuracak; belirsizlik ortadan kalkıyor. Geçmişte Meclis’in Cumhurbaşkanını seçmesine izin vermeyenler, vesayet odaklarından medet umanlar, bugün de milletin karar vermesine engel olmak istemişlerdir. Halkımız nasıl ki o gün ‘Cumhurbaşkanını ben seçeceğim’ diyerek gereken cevabı verdiyse bugün de milletin iradesini esas alan bu değişikliği rejim krizi olarak sunmak isteyenlere gereken cevabı verecektir.”
Kadınlarımız çok bilinçli
“Kadınlarımız aslında toplumun yapı taşıdır. Kadınlar bir karar verirse evliliklerini de çok net bir şekilde etkiliyorlar” diyen Karaburun sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kadınlarımız, bu hükümete ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a duymuş oldukları güvenden dolayı ‘Evet’ oyu vereceklerini söylüyorlar. Sistemin Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonra da etkin bir şekilde devam edebilmesi için yeni cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemiz gerektiğini de biliyorlar. Kadınlarımızın çok bilinçli olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum.
Seçilme yaşının 18’e indirilmesini düzenleyen maddede biz diyoruz ki gençlerimiz hem seçsin, hem seçilsin. Biz gençlerimize inanıyoruz. Gençliğin enerjisi meclise hız katacak.
Milletvekili sayısının da 550’den 600’e çıkmasını istediğimiz maddeyle temsiliyet genişleyecek, artan nüfusun mecliste temsili sağlanacak. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye sahip olacak.
Referandumdan sonra ‘Evet’ çıkarsa sorumlu bir cumhurbaşkanımız olacak. Cumhurbaşkanı şu anda sadece vatana ihanet suçundan yargılanabilirken bundan sonraki süreçte bizler gibi yargılanabilecek.
Bizler memleketimizin refahı için, çocuklarımızın geleceği için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yine milletimize sunuyoruz.
O yüzden 16 Nisan’da sandığa gitmeyi ihmal etmeyelim ve oylarımızı düzgün şekilde kullanalım”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.