Güçlü Karacabey için ‘EVET’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumuna sayılı günler kala AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı, milletvekillerini halkla buluşturmaya devam ediyor.
Bu kapsamda dün de yeni sistemin Türkiye’ye kazandıracaklarını anlatmak üzere AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu Karacabey’e çıkarma yaptı. AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve teşkilat üyelerinin de yer aldığı ziyaretlerde konuşan Milletvekilleri Şahin ve Çavuşoğlu, “Karacabey’den güçlü bir ‘Evet’ çıkaracağız.” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ilçedeki tüm esnafları ziyaret ederek ‘Evet’ desteği istedi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, programında ilk olarak Atatürk Kültür Parkı’nda yapılan kahvaltıda muhtarlarla bir araya geldi.
“Sizler toplumun en temelindesiniz, muhtarlara ulaştığınız zaman bütün ülkenin kılcal damarlarına ulaşmış oluyorsunuz. Bizim için önemlisiniz.” diyerek konuşmaya başlayan Şahin, daha sonra muhtarlara 16 Nisan tarihinde neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini anlattı.
Şahin, “Bu referandumda devlet ve millet bütünleşecek, çift başlı sistem ortadan kalkacak. Bu referandum ile 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz zihniyetine ‘dur’ diyeceğiz. Daha demokratik daha özgür bir Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Ben özelde Karacabey, genelde ise tüm halkımızın 16 Nisan’da çok yüksek oranda ‘Evet’ diyeceğine gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu ışığı ve umudu görüyorum.” dedi.
Şahin, yeni sistemin Türkiye’ye kazandıracaklarını şöyle sıraladı; “Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanı-Başbakan uyumsuzluğu, koalisyon arayışları, hükümet kurulamama krizleri, milletvekili pazarlıkları, hükümet düşürmeler bir daha yaşanmayacak. Kesintisiz istikrar olacak. Kesintisiz istikrar dönemleri başlayacak. Üniter yapımız güvence altına alınacak. Rejim değil, sistem değişecek. Cumhuriyetimiz güçlenecek. İcraatçı hükümet güçlü Meclis gelecek. Hükümet hizmet üretecek, Meclis kanun hazırlayıp çıkaracak. Meclis, Cumhurbaşkanı ve hükümeti denetleyecek. Hükümet kendi işini, Meclis kendi işini yapacak. Daha çok üretim olacak. Ekonomide büyüme hızlanacak. İnsanımız refah ve kalkınmadan daha fazla pay alacak. Milli gelirimiz yükselecek. Lider ülke olacağız. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmanın yolu açılacak. Dev projeler artacak, Türkiye daha çok büyüyecek, daha çok gelişecek. Ülkemiz güvenli daha güvenli hale gelecek. Hızlı düşünen, hızlı organize olan, etkili ve doğru karar veren, anında uygulamaya geçen yeni hükümet sistemi terörle mücadeleye güç katacak. Milli Savunma Sanayimiz büyüyecek. Güven ve huzur ortamı sağlanacak.
Daima hizmet odaklı çalışmalar yapılacak. Bürokrasi hızlanacak. Kurumlar arası işleyişte engeller kalkacak. Vatandaşa daima hızlı hizmet verilecek. Demokrasimiz güçlenecek. FETÖ ve vesayet odakları tümden temizlenecek. Hükümet ile Meclis arasında yeni bir uzlaşma kültürü ortaya çıkacak. Demokrasimiz ve özgürlüğümüz güvence altına alınacak. Demokratik reformlara hız verilecek.”
“CHP yalan çuvalını dolduruyor”
CHP’nin yalan çuvalında her gün bir şey ürettiğini iddia eden Şahin, “CHP kafa karışıklıkları oluşturuyor ve diyorlar ki, “Milletvekili ömür boyu maaş alabilecek.” Milletvekili oluyor, hemen emekli maaşı alıyor deniyor. Böyle bir şey yok, hiç olmadı da… Hiç kimseye böyle bir maaş ayrıcalığı yok, ancak emekli yaşı gelince alabiliyor. Bir milletvekilinin emekli olabilmesi için yaşı ne olursa olsun şuanda 51 olan emeklilik yaşını beklemek zorunda, o yaş gelmeden emekli maaşı alması mümkün değil. 35 yaşında vekil olup 39’unda görev süreniz bitse 51 yaşına gelmeden emekli maaşı alamayacaksınız. Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkararak Türkiye’nin artan nüfusuna göre temsil hakkını güçlendiriyoruz. Vekil sayısının artması milli iradenin temsiliyetini artıracak.” dedi.
CHP’nin seçilme yaşının 18’e indirilmesi ile ilgili eleştirilerine de yanıt veren Şahin, “Seçilme yaşını 18’e indiriyoruz. 18 yaşındaki gençlerle alakalı siyaset yapmak, gençleri karalamak, gençleri beceriksiz görmek AK Parti’nin şiarından değil. Biz gençliğimize çok güveniyoruz. Gençliğine güvenmeyen bir ülke hiçbir yere gidemez. Birileri karalamaya çalıştıkça biz de gençlerimizin önünü açmaya çalışıyoruz. Bunların muhtar, belediye meclis üyesi, belediye başkanı olması ve seçimle gelinen tüm görevlerde yer alması için bu modelin içerisine seçilme yeterliliğini de koyduk. Seçme yeterliliğiniz varsa seçilme yeterliliğinizin de olması gerekiyor. Dünyanın tüm ülkelerinde seçilme 18-21 yaş arasındadır. Neden bizde 25? Biz iktidara geldiğimizde 30’du, biz onu 25’e düşürmüştük ve İnşallah 16 Nisan’daki evet desteği ile en az 18’e düşürmüş olacağız. 18 yaşında seçildiği zaman gençlerin ufkunu Türkiye’yi yönetme istek ve arzusuyla doldurup onları nitelikli şekilde yetiştirme imkânını kendi ülkemiz gençlerine sağlamış olacağız. Tüm bunların hepsi beşeri sermayemiz olan insanımıza güvendiğimizden kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.
Milletvekili Şahin, daha sonra Erhan Erdem başkanlığındaki Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Şahin burada yaptığı konuşmasında, “Ziraat Odası’nın hizmet kapısını aralanması adına bizimle var gücüyle çalışan Başkan Erdem ve yönetimine teşekkür ediyorum. Pazar günü milletimizin geleceğinin, istikbalinin ve halkın kendi kararını vermesinin oylanacağı halk oylaması yapılacaktır. Yeni Cumhurbaşkanlığı modeliyle milletimiz kendisini yönetecek hükümeti doğrudan seçecek, kendisi adına kanun çıkaracak meclisi doğrudan seçecek ve ikisi arasında kriz çıktığında da bunun hakemi yine millet olacak. Getirdiğimiz sistemin özeti budur.
‘Evet’le birlikte bundan sonra milletvekili, bakan, koalisyon ve kaos pazarlığı olmayacak. Sandıkta hiç oy almadan diğer siyasi partilerden ayrılarak kurulmuş siyasi partilerin iktidar olma süreci bitiyor. Bundan sonra meşrutiyetini, desteğini, güven oyunu, milletten almış Cumhurbaşkanlığı hükümet edecek. Bakanlarını dışarıdan atayacak. Kuvvetleler ayrılığıyla da yasama, yürütme ve yargının millete hizmet etmek için kalite güven yarışı içerisinde olacağını 16 Nisan’dan sonra ilk kez uygulayacağımız bu sistemle beraber göreceğiz.
Tek başına güçlü iktidarlara ihtiyacımız var. Yani iktidar olduğu gibi muktedirde olan iktidarlara ihtiyacımız var. Türkiye toplumu, sanayi, tarım, hizmet toplumuna gelişmesini tamamlamakta olan topluma dönüşüyor. Birçok alanda kalkınmamız var. Yeraltı- yer üstü yatırım ve hizmetlerimiz var. Ulaşımda sağlıkta, turizmde, kültürde, sanatta, sporda birçok alanda yerel idarelerin, insanların sosyal hayatını kolaylaştıracak çok önemli hizmetlerimiz var. Bunlar tek başına iktidarların ekonomik büyümeyi gerçekleştirmesiyle elde edilen mali kazanımlarıyla yapılıyor. Bugün Büyükşehir’in ve Karacabey Belediyesi’nin mali imkanları olmasa burada yapılan bir çok hizmeti kazandıramazdık. Karacabey’imize modern bir hastane yaptık ve kapasitesini de arttırıyoruz. Okullar yaptık, yollar yaptık. Bursa ile Karacabey arasındaki duble yolu ve yeni yapılan İzmir otoyolu ve akabinde İstanbul’a bağlanmak, iletişimde olmak çok önemli. Yıllarca söylendi, Osmangazi Köprüsü, Körfez geçiş köprüsü ama AK Parti’ye nasip oldu. Nasıl? Güçlü, kararlı, ekonomik olarak büyümüş iktidarlar bunu yapabilir. Kararı tek başına aldığınızda verebilirsiniz. O yüzden bunları kalıcı hale getirmemiz gerekiyor. Bu kalıcı hale getirdiğimiz iktidarlarla da değişen bu zaman diliminde coğrafyamızda parçalanmışlıkların savaş ve terör örgütlerinin ülkemize zarar vermemesi için bizim dimdik ayakta durmamız gerekiyor.
Pazar günü sandığa gittiğimizde iki tercih var önümüzde. ‘Evet’ oyu kullandığınızda vicdan terazinizde şunu tartın. Bir ‘Evet’ oyu ile ülkem ve 80 milyon insan ne kazanacak? Ülkemin üzerindeki insanların beklentilerine de cevap vereceğiz. Bir tercih, bir oyun etkileri çok geniş yayılmaktadır. ‘Hayır’ tercihini kullandığınızda da kimleri memnun edeceğinize bir bakın. Terör örgütlerinin Türkiye’deki hesaplarına mı, ülkemizi parçalamak için yaptıkları hesaplarına mı destek vereceğiz? Yayınladıkları yayınlarla terör örgütleri Türkiye’ye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelirse biz biteriz. Güçlü iktidar bizim sonumuzu getirir anlayışıyla anayasa değişiklik paketimize ‘Hayır’ diyorlar. En son kahvehane basıp, ellerinle silahlarla ‘Evet’ diyen mahalle sakinlerini tehdit ettiler. Biz demokrasiden yanayız. 80 milyon vatan evladı ‘Evet’de dese, ‘Hayır’da dese Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf şerefli insanlarıdır. Terör örgütleri ülkemizin üstünde hesap yapıyorsa, bizde Türkiye’nin üzerinde büyüme, kalkınma, istikbal, istikrar hesapları yapıyoruz. Vereceğimiz tercih Almanya’nın ve Fransa’nın ‘Hayır’ kararını mı destekleyecek? Hollanda’nın bizim bakanımıza yapmış olduğu muameleye cevap mı olacak? Vicdan terazimizde bunu tartalım. Ben Türkiye’nin ve Karacabeyli kardeşlerimin bu konuda en anlamlı kararı sandıkta ülke, millet ve Karacabey adına ‘Evet’ olarak vereceğine inanıyorum. Güçlü Karacabey, güçlü Bursa demektir. Güçlü Bursa, güçlü Türkiye demektir. Güçlü Türkiye’nin ordusu da, silahı da, mühimmatı, tankı, topu, uydusu, helikopteri, uçağı da güçlü olur. Bunların hepsini istikrar yapısı içerisinde ülkemize hep beraber kazandıracak bir iktidar seçeneğini halkın onayına sunuyoruz. Karacabeyli hemşehrilerime de büyük Karacabey’in 16 Nisan referandum oylamasıyla beraber yeniden ayağa kalkacağını müjdelemek istiyorum.” dedi.
Şahin daha sonra Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu oldu. KTSO Başkanı Naci Güncü’nün yanı sıra Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ve tüm yöneticileriyle bir araya gelen Şahin, burada da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı.
Ziyaretlerin ardından TOKİ’de yaptığı mitingde Karacabeylilere seslenen Hüseyin Şahin, “Referandumda ‘Evet’ çıktığında Karacabey ve Türkiye güç kazanacak. 16 Nisan’da Karacabey ‘Evet’ diyecek ve çok güzel günler göreceğiz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.