Kadın, toplumun kültür taşıyıcısıdır

Kadın, toplumun kültür taşıyıcısıdır
Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, kadın haklarının evrensel insan haklarının vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkat çekti.
Kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik haklarını elde edebilmek için 21. yüzyılın başlarından bu yana önemli bir mücadeleye girdiğini vurgulayan Yatfur, “Başlatılan mücadele, daha hiçbir ülkede de sonuç vermemişken; Türkiye; büyük önder Atatürk’ün girişimiyle kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerden biri olmuştur.
Tarihsel ve geleneksel olarak Türk toplumunda çok önemli bir yeri olan kadınlarımız, Cumhuriyetin kurulmasıyla elde ettiği hakları, her alanda üstün başarılar göstererek kullanmışlardır.
Yasal düzenlemelere karşın, dünyanın hemen her ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kadınlara yönelik kullanılan ayrımcılığın; önünün alındığını söylemek mümkün değildir.
Kadınlarımız, sosyal ve ekonomik hayattaki ağırlıklarını artırdıkça ve toplumun genel eğitim düzeyi yükseldikçe bu sorunların da giderek azalacağını ümit ediyorum.
Milliyetçi Hareket Partisi’ne göre kadınlarımız, bir fert, diğer taraftan siyasi sistemin eşit siyasi ve hukuki haklara sahip mensubu olarak birer yurttaştırlar.
Günümüzde kadın konusu sürekli istismar edilmekte, toplumda ve medyada bir meta olarak algılanmakta, sadece cinsiyeti ön planda tutulup sergilenmektedir.
Oysa kadın, fazileti, erdemi, iffeti ile toplumun mimarı ve kültür taşıyıcısıdır. Kadınlarımızın öncelikli görevi anneliktir. Çünkü gelecek nesilleri yetiştiren kadındır. Toplumun temeli aile, ailenin temeli de kadındır. İyi aile, iyi toplumu oluşturur. Öyleyse Müslüman Türk kadınları; eğitimli, iyi bir insan, iyi bir eş ve anne, çalışan, düşünen, üreten, hayatın her alanında aktif ve söz sahibi olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.