“Kadın her zaman baş tacımız”

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Ertem İşcan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla dün parti binasında Kadın Kolları yönetimiyle bir araya geldi.

Başkan İşcan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve yönetiminin ‘Kadınlar Günü’nü kutlayarak, çiçek takdim etti.

Başkan İşcan, AK Parti hükümetleri olarak, kadınların ve kız çocuklarının hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için yasal anlamda her adımı attıklarını ve bundan sora da atmaya devam edeceklerini söyledi.

Başta şehit anneleri olmak üzere bütün kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayan Başkan Ertem İşcan, “Biz Türk Milletinin dini yaşamında, inancında ve milli değerleri içerisinde, kadın her zaman baş tacımız olmuştur. Çünkü kadın, analık sıfatı başta olmak üzere; sevginin, merhametin ve fedakârlığın bir sembolüdür. Bu sebeplerle Türk Milleti olarak bizler, geçmişten günümüze, her daim kadına değer vermeyi başardık. Bu ayrıcalıklı özelliğimizin devam edeceğine de inancımız tamdır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Türkiye’de daha ayrı bir anlam taşımaktadır. Çünkü Türk kadını, dünyadaki hiçbir ülkede yaşayan kadına benzememektedir.  Türk Kadını; düşmana karşı silahı alarak cephede savaşan Nene Hatun’dur, Binbaşı Ayşe’dir, Süreyya Sülün Hanım’dır. Vatanı için savaşta erkek kılığına giren Halime Çavuş, sırtında mermi taşıyan Şerife Bacı, küçük teknesi ile denizden mermi taşıyan Rahime Kaptan, Hüma Hatun’dur. Türk Kadını; ülkesini işgal etmek isteyenler karşı ayağında çarığı, sırtında bebesi, kağnı arabasıyla cephede savaşan erine cephane taşıyan Ayşe Bacı’dır, Satı Çırpan’dır, Domaniçli Habibe’dir. Türk Kadını; hainlere, şerefsizlere bedenini siper eden Bolulu Şerife Özden Kalmış, Özel Harekat Komiseri Kübra Doğanay, Astsubay Hamiyet Aksoy’dur. Tüm kahraman kadın şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Türk Kadını; evladını, canını eline kınalar yakarak askere “Vatan için kurban ol” diyerek gönderen bir asaletin, inancın adıdır. Türk Kadını; şehittir, şehit anasıdır, anadır, öğretmendir, alimdir. İşte bu yüzden 8 Mart sembolik bir gündür. Türkiye’de her gün Kadınlar Günü’dür.  Ne mutlu bizlere ki; tarih boyunca kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğündeki AK Parti kadroları kadınlarımızın gerek sosyal, gerekse ekonomik anlamda daha güçlü hale gelmesi için 16 yılda önemli adımlar attı. Artık AK kadrolar sayesinde kadınlarımızın başta eğitim olmak üzere tüm alanlarda önüne konan engeller, birer birer kaldırıldı. Ve bugün gelinen noktada yasalarda yapılan düzenlemelerle başta iş hayatı olmak üzere kadınımıza pozitif ayrımcılıklar sağlandığını sevinerek görmekteyiz. Ve umut ediyoruz ki yine yapılacak yasal düzenlemeler çerçevesinde başta şiddet olmak üzere hiç bir olumsuz kelime kadın kelimesi ile yan yana gelmeyecektir. Kadınlara yönelik her geçen gün artan şiddet olaylarının son bulması için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Kadınlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik yasal düzenlemeler, AK Parti hükümetlerimiz döneminde yapıldı. Kadınlarımıza hayatın her alanında ‘pozitif ayrımcılık’ uygulayarak, geçmişteki kayıplarını telafi etme çabası içinde olduk. Kızlarımızın, başörtüsü nedeniyle okul kapılarından geri çevrildiği dönemleri geride bıraktık. Ayrıca, yaptığımız kampanyalarla, kız çocuklarımızın eğitimleri konusunda toplumsal hassasiyet oluşturduk. Okullarımızda, kamu dairelerimizde ve TBMM’de artık kadınlarımız tercihlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kalmıyor. Eğitimden sağlığa, iş hayatından siyasete kadar birçok alanda AK Parti’nin sağladığı yeniliklerle kadınlarımızın daha fazla temsili sağlandı. Kadınların başta iş dünyası olmak üzere sosyal, kültürel ve siyasi hayata katılımları son on altı yılda çok önemli bir ivme kazanmıştır. Siyasete baktığımızda da geçmiş yıllara oranla en fazla kadın temsil oranı AK Parti Hükümetleri zamanında oldu. Biz kadınlarımızı hak ettiği yerde görmek için her şeyi yapıyoruz. Maksadımız kadının toplum içerisindeki yerini güçlendirmektir. Hükümetimiz de bu konuda birçok çalışma içindedir.

Dünya devletlerinin oluşturduğu Birleşmiş Milletler, kadına verilen önemin ve değerin bir göstergesi olarak 1977 yılında, 8 Mart’ın, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Ülkemizde Medeni Kanun’un kabulü ve 1934 yılında seçme seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla modern anlamda kadın haklarının korunması hakkında ciddi adımlar atılmıştır. Bugün gelinen noktada; 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hizmete girmesiyle birlikte kadın hakları ve de kadına yönelik olarak devletin uyguladığı politikalar bazında ciddi gelişmeler olmaktadır. Elbette ki temennimiz; bu olumlu gelişmelerin artarak devam etmesi doğrultusundadır. Zira kadınların toplum içerisinde sahip olması gereken statülerinin, yarının aydınlık ve kalkınmış Türkiye’sinde ihtiyaç duyulan noktaya gelebilmesi için toplum olarak da bizlerin hassasiyet göstermesi gerekmektedir.

Milli mücadele döneminde her türlü zorluğa karşı mücadele eden kadınlarımız, aynı cesareti ve vatanperverliği 15 Temmuz gecesinde de göstermiştir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) in “Cennet annelerin ayakları altındadır“ sözünün muhatabı olan ve yaşamımızın, doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizi eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum. Bugünün eşitliğe, adalete, barışa ve huzura vesile olmasını ve kadına yönelik her türlü şiddetin son bulmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan’ın  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yaptığı nazik ziyaret ve kadınlar için sarfettiği anlamlı sözler için teşekkür eden Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli de  8 Mart’ın iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekti. Bugünün basit bir gün olmadığına vurgu yapan Özenli, “Kadınlarımız insanlığın kalbidir” dedi.

Özenli konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde de önemli rol oynamaktadır. Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren kadınlarımız insanlığın kalbidir. Onları sadece bir günde anmamalı, her zaman saygı ve sevgi göstermeliyiz.

AK Parti ile birlikte sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. Ev ve iş yaşantısında büyük başarılara imza atan kadınlarımız, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nde de isteklerini dile getirdikleri, birlik ve dayanışma günü olarak kutlamaları en büyük dileğimizdir. AK Parti Hükümetleri boyunca kadınlar için birçok yenilik hayata geçirdik. AK Parti kadroları; iktidarı boyunca, kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

Kadınlara sahip çıkan oluşumun bir bireyi olmaktan gurur duyuyoruz. Bizler AK Parti ailesi olarak kadınlarımızın daha iyi, daha güzel bir ülkede yaşaması için var gücümüzle sahada çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın ülkemizin geleceğine damga vuracağına tüm kalbim ile inanıyor; bugünün anısına başta kadın şehitlerimizin, şehit annelerimizin ve eşlerinin,  AK Parti teşkilatlarında görev yapan kadınlarımızın ve tüm dünya kadınlarının anlamlı gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.