İyi Parti’de gençlik Berberoğlu’na emanet!

İyi Parti Karacabey Gençlik Kolları’nda Başkan Şevket Berberoğlu oldu. Genel Merkez tarafından ataması yapılan İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları Başkanı Şevket Berberoğlu’nun görevine başladığı, teşkilatlanma ve örgütlenme konusunda çalışmalarına start verdiği öğrenildi.
Yeni kayıt ve görevlendirme işlemlerinin sürdüğünü, üye olmak isteyen gençleri İYİ Parti Karacabey Bürosu’na beklediklerini duyuran İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şevket Berberoğlu ayrıca, www.iyipartikaracabey.com internet adresinden de üye olunabileceğini kaydetti.
İlk açıklamasını yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şevket Berberoğlu, İYİ Parti’nin gücünü milletten alan siyasi bir kuruluş olduğunu söyledi. Berberoğlu, “İYİ Parti’nin sahibi aziz Türk milleti ve parti üyeleridir. İYİ Parti, her Türk vatandaşının hak ve hukukunu gözetmeyi ve korumayı görev olarak kabul eder.” dedi.
Berberoğlu, şu ifadelere yer verdi: “İYİ Parti; Türk milletinin ülkesi ve devleti ile bölünmez bütünlüğünü korumayı, Kurtuluş Savaşı’mızın eşsiz kahraman başkomutanı, Cumhuriyeti’mizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün ilkelerini esas almayı, Türkiye Cumhuriyeti’ni milletler topluluğunun bağımsız, egemen, şerefli ve itibarlı bir üyesi olarak etkin bir bölgesel güç ve lider ülke yapmayı; böylece bölge ve dünya barışına katkıda bulunmayı amaç edinir. Cumhuriyetimizin kurucu iradesine bağlı olarak, Anayasa’nın ilk dört maddesinde yer alan temel niteliklerin varlığını devletimizin bekasının teminatı olarak kabul eder.
Demokrasi, insan hakları, adalet, eşitlik, özgür düşünce, hür irade, liyakat, bağımsız ve tarafsız yargı, denge ve denetim sistemleri gibi demokratik hukuk devletlerinin temel kavram ve ilkelerini benimser. Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ndeki ölçütlerin, bireysel hak ve hürriyetlerin gerçek manasıyla ve evrensel değerler kapsamında uygulanmasına çalışır. Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milleti’ne ait olduğu, kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, hukukun üstünlüğü ilkesinin özümsendiği bir devlet yapılanmasını zaruri görür. Bunun için çok partili demokratik parlamenter sistemin geliştirilerek uygulanması gerektiğine inanır.
Türk tarih ve kültürünün süzgecinden geçerek günümüze taşınmış değerler ile bu değerleri temsil eden Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Mevlana ve Yunus Emreler’in anlayış ve felsefesi yolumuzu aydınlatır. İfade, inanç, din ve teşebbüs hürriyetini vazgeçilmez ilkeler olarak kabul eder. Laikliği din ve vicdan hürriyetinin teminatı olarak görür.
Milli geliri daha hızlı büyüterek refahı artırmayı, adil paylaşım ile refahın tabana yayılmasını ve toplumsal huzuru artırmayı hedefler. İktisadi değer ve kaynaklarımıza sahip çıkar ve en verimli şekilde değerlendirir.
Milli ve manevi değerlerimizi yaşatmaya, çağdaş gelişmiş ülkelerin ittifakla kabul ettiği evrensel değerlere katkı sağlamaya; ülkemizde bilim, sanat, estetik gibi medeni değerleri geliştirmeye; insan yetiştirme düzenimizi nitelik ve nicelik olarak en ileri ülkelerin seviyesinin üzerine çıkarmaya; siyasetin ahlak zemininde yapılmasına, devletin temeli olan adaletin güçlendirilmesine; bu ilkelerle insanlarımızın daha huzurlu, mutlu ve özgür yaşamasını temin etmeyi hedefler.
Ülkemizin geleceği ve gençliğin tüm sorunlarına çözüm getirebilmek için tüm gençlerle projeler üretmek; işsizliğe, gelecek kaygısına son verebilmek için el ele, omuz omuza çalışmak ve İYİ Parti’de olmak ayrıcalığını ve onurunu yaşama hazzını tatmalarını tüm Karacabeyli gençlerin yaşaması dileğiyle.”
Berberoğlu ayrıca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “İyi Medeniyet Demektir ve Bu Yolun Taşlarını Sadece Cesurlar Döşer” söyleminden yola çıkarak tüm Karacabey gençliğini İYİ Parti’ye üye olmaya davet etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.