Özenli, “AK Parti kadınların yanında!”

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ellerinde çiçeklerle bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Hamiyet Özenli başkanlığındaki Karacabey AK Parti Kadın Kolları yönetimi, Şehit anne ve eşleri ile engelli çocuğu olan annelerle birlikte ilçede hizmet veren emekçi kadınları ziyaret ederek “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.
İlk olarak Şehit anne, eşleri ve engelli çocuğu olan anneler ile yatalak hasta kadınları evlerinde ziyaret eden AK Kadınlar, her zaman yanlarında olduklarının mesajını verdi.
Daha sonra Karacabey Belediyesi, Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü’ndeki emekçi, Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitim gören, Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki engelli, çarşı merkezinde çalışan esnaf ve eczacı kadınlarla birlikte, bayan kuaförleri de ziyaret eden AK Kadınlar, karanfil dağıtarak anlamlı günlerini doyasıya kutladı.
Ziyaretlerde sokaktaki kadın vatandaşlarla da bir araya gelen AK Kadınlar, kadının toplumdaki önemine dikkat çekti.
Programla ilgili konuşan AK Parti Karacabey İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, “Geleceğimizi yetiştiren, şekillendiren, koruyan kadınlarımızın sadece 8 Mart’ta değil her zaman yanındayız. Böylesine özel bir günde farkındalık oluşturmak istedik ve kadınların her zaman hatırlanması gerektiğine vurgu yaptık. Programımıza bugün ilk olarak Şehit anne ve eşleriyle birlikte engelli çocuğu olan annelerimizi ziyaret ederek başladık. Şehit annelerimiz en değerli varlıkları çocuklarını bu vatan için feda ettiler. Bunun değeri hiç bir şeyle ölçülmez. Bu ülke siz kadınlara çok şey borçlu. Sizler ve evlatlarınız bu vatana, bizlere emanetsiniz. Tüm şehitlerimizi bu vesile ile rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.
Özenli, “Ziyaretlerimize daha sonra evde bakım ve engellilere destek hizmetlerinden yararlanan engelli çocuğu olan anneler ile Sosyal ve Ekonomik hizmet modelinden faydalanan kadınlarımızla devam ettik. Hasta kadınlarımızla ve Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki engelli kadınlarımızla da bir araya geldik.
İlçe merkezindeki işyerlerinde, evlerde, sokaklarda çalışan emekçi kadınlarımızın bire bir günlerini kutladık. Ayrıca kurumlarımızda çalışan kadınlarımızı da unutmayarak anlamlı günlerini kutlayarak, karanfil takdim ettik. AK Kadınlar olarak ilçe kadınlarımızı sadece özel günlerde değil yılın her günü hatırlamakta her zaman yanlarında olmaktayız. İhtiyaç sahibi, hayatla tek başına mücadele eden, varını yoğunu evlatlarına vakfeden kadınlarımıza sadece bir gün değil her gün destek oluyoruz. Kendi mutluluğundan önce hep başkalarının mutluluğunu önceleyen, etrafı mutlu olunca mutlu olabilen kadınlarımızı onlara tahsis edilmiş bu özel gün de biz mutlu edelim dedik, bu günü onlarla geçirmek istedik” diye konuştu.
Başkan Özenli, kadınların birlik olması halinde büyük işleri başarabileceğine dikkat çekerek, “AK Parti Hükümetleri boyunca kadınlar için birçok yenilik hayata geçirdik. Eğitimden sağlığa, iş hayatından siyasete kadar birçok alanda AK Parti’nin sağladığı yeniliklerle kadınlarımızın daha fazla temsili sağlandı. AK Parti kadroları; iktidarı boyunca, kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptı. Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması birinci önceliğimiz oldu. Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetle mücadele ettik. Okullarımızda, kamu dairelerimizde ve TBMM’de artık kadınlarımız tercihlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kalmıyor. Kadınların başta iş dünyası olmak üzere sosyal, kültürel ve siyasi hayata katılımları son on altı yılda çok önemli bir ivme kazanmıştır. Siyasete baktığımızda da geçmiş yıllara oranla en fazla kadın temsil oranı AK Parti Hükümetleri zamanında oldu. Kadınlara sahip çıkan oluşumun bir bireyi olmaktan gurur duyuyoruz. Bizler AK Parti ailesi olarak kadınlarımızın daha iyi, daha güzel bir ülkede yaşaması için var gücümüzle sahada çalışmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın ülkemizin geleceğine damga vuracağına tüm kalbim ile inanıyor; bugünün anısına bütün kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.