Başvuru yapmayana destek yok!

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Çiftçi Kayıt Sistemi konusundaki uyarılarını sürdürüyor. Çiftçilerin en geç 30 Haziran’a kadar 2017 yılı başvurularını yapmalarını isteyen Erdem, aksi halde üreticilerin desteklemelerden yararlanamayacağını vurguladı.
Başkan Erdem, konuyla ilgili şu bilgilere yer verdi: “Tarım Bilgi Sistemi kapsamında, çiftçi kayıt sistemi başvuruları 30 Haziran 2017 tarihine kadar devam ediyor. Ancak süre her geçen gün azalıyor. Bu süre zarfında üreticilerimizin ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırmaları veya güncellemeleri gerekiyor. Üreticilerimiz ayrıca, 2017 yılı ürün değişikliğini ise 15 Temmuz – 15 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapabilecek.
ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, toprak analizi, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün olmayacak. Ayrıca herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda prim borcu erteleme veya yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerekiyor.
Pancar ekicilerinin dikkatine!
2017 yılı Susurluk Şeker Fabrikası’na şeker pancarı ekimi için sözleşme yapan, ancak ÇKS belgesi bulunmayan çiftçiler için, 30 Haziran 2017’ye kadar ya da mevcut ÇKS belgelerinde şeker pancarı tarlasını göstermeyen ama yeni ÇKS belgesi almak isteyenler ile değişiklik yapmak isteyen çiftçilerimizin Ziraat Oda’mıza müracaat etmeleri önemle duyurulur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.