İSTER ÇAPANOĞLU VAR DEYİN; İSTER ALLAH BİR DEDİKLERİNE İNANMAYIN

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

“Bunun altından bir Çapanoğlu çıkar”.
“Allah Bir dediğine inanmamak”.
………
Halkımız inanmadıkları olaylara, olgulara, düşüncelere, kişilere karşı keskin ve net atasözleri derlemişlerdir. Örneğini verdiğim atasözü ve deyim Akp’nin taşerona bulduğu çözümü anlat(a)mamanın görkemli karşılığıdır. İrdeleyelim…
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 11 Aralıkta TRT Haberde “KİT’lerin kadroya dahil edilmesi son derece yanlış olur” dedi. Anlamı, KİT’lerin özel (leş)tirilmesine devam, taşeron işçilerıne de kadro yok. İşte 69 kurumdan akla gelen birkaçı. Çaykur, Botaş, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Devlet Malzeme Ofisi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Sulama Birlikleri, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü… İster Çapanoğlu var deyin, ister Allah Bir dediklerine inanmayın.
Belediyelerdeki taşeron işçilerinde kadro yok. Belediye şirketlerine aktarılacak, şirketin “sözleşmeli personeli” olacak. Şirketi olmayan belediye şirket kuracak. Belediye şirketlerinin batmışlığına bakın, olacakları göreceksiniz! 30 büyükşehir, 51 il,919 ilçe belediyesinde binlerce şirket kurulacak. Denetlen(e)meyen ve dizginlen(e)meyen suistimaller türeyecek. Şirkete sendikanın girebilmesi, belediye başkanının şubesi gibi davranması halinde mümkün olabilecek, işçi ise sözleşmesinin “yenilenmeme korkusu” ile belediye başkanının ve şirketin kölesine dönüştürülecek. İster Çapanoğlu var deyin, ister Allah Bir dediklerine inanmayın.
İl Özel İdarelerinin ihaleye verilen işlerindeki taşeron işçilerine de kadro yok. Vilayetlerde de şirketler kurulacak. Şirketi kuracak olan İl Genel Meclisi ve meclisin başındaki Mülki Amir olan Vali. Yani Valilerde şirket patronu olacak. İhalelerle uğraşacak, bizzat uğraşmasalar da, işveren olarak “uygulamaların nihai karar vericisi” olarak para kazanma-kâr etme esası üzerine işleyen kapitalizmin çarkına girecekler. Bir yanda “devlet temsil görevleri”, diğer yanda “patronluk-para-kâr-ihale” zincirinde kapitalizmin kiri.
AÇIKLAMA: Akp Türkiye’deki toplam işçi sayısını, kamuda ve belediyelerdeki taşeron işçi sayısını bilmiyor! 2015 Haziran Akp Seçim Beyannamesi “Kamudaki taşeron işçi sayısını tespit etmek için çalışma yürütülecektir”!. Eski Bakan Faruk Çelik “belediyelerde ve İl Özel İdarelerindeki taşeron işçi sayısının 1,5 milyondan fazla”…İşte Akp’nin yönet(e)mediği devletimizi soktuğu ve hamet!
O halde belediye başkanlarının ve valilerin nasıl bir hercümerce sürükleneceğini, Cumhuriyet Devletinin karşılaşabileceği tehlikenin boyutunu düşünebiliyor musunuz? İster Çapanoğlu var deyin, ister Allah Bir dediklerine inanmayın.
Belediyelerdeki, valiliklerdeki ve KİT’lerin büyük kısmındaki taşeron işçileri kadroya geçirilmeyeceğine göre, geriye bakanlıklardaki taşeron işçileri kalıyor. Bakanlıklardaki taşeron işçilerinin de bir bölümü geçirilecekmiş gibi görünüyor. Taslak son derece top secret (çok gizli)! Fıtrat sınavı var! Güvenlik soruşturması var! Amir performans değerlendirme ölçütü var! Maaş artışı YOK! “Geçmişe yönelik kıdem tazminatından FERAGAT İMZASI var! Geçmişten HAKEDİŞ 40 bin ila 80 bin TL arası kıdem tazminatı YOK!
Akp’nin icraatları hakkında ister Çapanoğlu var deyin, ister Allah Bir dediklerine inanmayın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.