İşçi Partisi’nden panele davet

Karacabey İşçi Partisi, ’emek vebası’ olarak niteledikleri taşeron sistemi ile çözüm yollarına ilişkin panel düzenleyecek. 26 Ekim 2014 Pazar günü saat 14.00’de Atatürkçü Düşünce Derneği Lokali’nde düzenlenecek olan panele, ODTÜ Öğretim Görevlisi ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Yıldırım Koç, Bursa Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Sevim Erol ve Dernek Sekreteri Avukat Onur Seyrek konuşmacı olarak katılacak.
Taşeron sistemi ile emeği sömürülen tüm işçilerin panele davetli olduğunu duyuran İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Çiftçi ve emekçimizin, ekonomimizin temeli olduğunun bilincinde olan tek siyasi görüş olduğumuz su götürmez bir gerçektir. Emekçilerimizin üretimden doğan haklarını çalmaya yönelik yasa, yönetmelik ne varsa tümüne karşıyız. Direneceğiz.
Emekçimizin bilinçlenmesi için başlayan seferberliğimiz sürüyor. 26 Ekim Pazar günü saat 14:00’de Atatürkçü Düşünce Derneği Lokali’nde bir panel düzenleyeceğiz.
Panelimize, ODTÜ Öğretim Görevlisi ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Yıldırım Koç, Bursa Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Sevim Erol ve Dernek Sekreteri Avukat Onur Seyrek konuşmacı olarak katılacak. Emekçi ve duyarlı yurttaşlarımızın katılımı emek savaşımının daha ileri taşınması için yararlı olacak. Sendikal yaşama emek veren sendika yönetimlerimiz, emeğe saygı duyan, alın terini yüce bilen siyasi partilerimizin de katılımını bekliyoruz. İlgili kuruluşlara çağrılarımızı yazılı olarak da yapacağız.
İşçi kardeşlerimizin katılımı son derece önemli. Yasal hakları konusunda bilmediklerini öğrenecekleri panelde, ayrıca yasal haklarını arayacakları dernekler hakkında da geniş bilgi edinecekler. Kesinlikle örgütlenerek, bu konudaki örgütlere katılarak emeklerinin sömürülüp haklarının çıkar gruplarınca kullanılmasına karşı duruş sergilemeliler. Çocukları için verdikleri ekmek kavgasının mağduru yine çocukları olacaktır. Kazanımı daha zor koşullarda sağlanabilecek bir emek kavgasını yarınlara taşıyıp zaman yitirmek yerine şimdi bilinçlenerek örgütlenmeleri gelecek için gereklidir. Önceliği halk olması gereken kamu kuruluşları dahi dönemin iktidarı ve izinden giden bazı muhalefet partilerinin belediye başkanlarınca taşeron denilen sistem kullanılmaktadır. Emekçinin alın terinden ve halkımızdan toplanan vergilerden paydaşlarına çalışan başına 600 ile 800 TL para verilmektedir. Alın terine saygısızlığın, halkın paralarının birilerine peşkeş çekilmesinin ahlaki, adil, hukuki ve vicdani olarak kabul görülmesi olasılık dışıdır. Karacabey halkını panele katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.