Tarım Bakanı nerede?

M.Mehdi Eker’e seslenen CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, köylünün kan ağladığını söyledi:
Karacabey’de köy gezilerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Kemal Demirel, sıkıntıları yerinde inceledi.
            CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ile İlçe Sekreteri Serdar Saltan’ın da yer aldığı ziyaretlerde Hürriyet, Taşpınar, Muratlı ve Yenikaraağaç köyleri gezildi.
            Köylünün dertlerini dinleyerek, sorunları meclise taşımayı amaçladıklarını belirten CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, seçimden seçime değil, her zaman halkın yanında olunması gerektiğini kaydetti.
Köylere hizmet gitmiyor
            İlk ziyaret yeri olan Hürriyet Köyü’ndeki vatandaşlar, Nilüfer Çayı’nın ve sanayi atıklarının bıraktığı pis atıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Yıllardan beri bu soruna çare bulunamadığına değinen vatandaşlar, fabrikaların arıtma kullanmadıklarına dikkat çekti.
            İçme suyu sıkıntılarını da dile getiren Hürriyetliler, köy yolunun dışarı alınmasını sözlerine ekledi.
            CHP’lilerin ikinci durağı Taşpınar Köyü oldu. Köyün en önemli sorunun kanalizasyon olduğuna dikkat çeken köylüler, ilgisizlikten yakındı.
            Daha sonra Muratlı Köyü’ndeki vatandaşlarla bir araya gelen CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, köyde bulunan arazi yolunun çok olduğunu özellikle kışın çamurdan kullanılmaz haline geldiğini notları arasına aldı.
            Son olarak Karacabey’in büyük köylerinden Yenikaraağaç’ta sorunları dinleyen CHP’liler, okul bahçesinin düzenlenmesi, 8 yıldır inşaat halinde bekletilen düğün salonu, kaderine terk edilen lojmanlar gibi sıkıntıları meclise taşıyarak konunun takipçisi olacaklarına söz verdi.
Milletin efendisi kan ağlıyor!
            Milletin efendisi olan köylünün kan ağladığına dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Demirel, sorunların yerinde incelenmesi gerektiğini söyledi. Tarım Bakanı’nı eleştiren Demirel, “Sayın M.Mehdi Eker, koltuğunda oturmak yerine, Türkiye’nin kalbi Karacabey’i ziyaret etmeli, Türk çiftçisinin halini görmelidir. Seçimden seçime değil, her zaman vatandaşla iç içe olunmalıdır.            Sorunları çözmenin tek yolu budur. Köylünün durumu içler acısı. İktidar hala bu gerçeği göremiyor. Maliyetler yükseliyor, gelirler azalıyor. Şu gerçek unutulma-malıdır ki, Köylü ağlarsa, Türkiye ağlar” dedi.
AKP’ye iyi bir ders verilmeli
            CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, iktidar partisinin halkla iç içe olmadığına işaret etti. AK Parti’nin sıkıntıları iyi yönetemediğine dikkat çeken Karabaş, “Ne Karacabey ne de ülke genelinde AKP beklentilere yanıt veremedi. Halkı ciddiye almadığı gibi vatandaşına kan ağlattı. Karacabey’de bile iktidar partisinin ilçe başkanını tanıyan yok. Sorunları anlamıyorlar, iyi yönetim gösteremiyorlar. Önümüzdeki seçimlerde AKP’ye iyi bir ders verilmelidir. Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var” diye konuştu.
70 yıldır böyle kötü bir yönetim görmedik
            CHP Milletvekili Kemal Demirel ile İlçe Başkanı Orhan Karabaş’a sıkıntılarını anlatan köylüler, sorunların giderek büyüdüğünü belirtti. Umutsuzluğa itildiklerine değinen Taşpınar Köyü’nden Nihat Işık, “Türk siyasi tarihinde böylesine kötü bir yönetim daha görmedik. Milleti sadakaya muhtaç ettiler. Sağcı olmama karşın bunları söylüyorum. Elektrik paralarını dahi ödeyemez duruma geldik. Sesimizi kime haykıracağız. Zam yaptıklarını söylüyorlar ancak başka yerden çıkartıyorlar. Gelecek nesil umutsuz. İşsizlik diz boyu. Bunun sonu nereye varacak? Acil önlem planı hazırlanmalı ve çiftçinin sıkıntıları çözülmelidir” diyerek tepkisini ortaya koydu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.