Minik öğrenciden, devlet büyüklerine mektup

“Baca Tozu ve Tufal Geri Dönüşüm Tesisi”ni istemiyoruz:
Mustafakemalpaşa Balibey İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi Beyza Karadeniz devlet büyüklerine anlamlı bir mektup yazdı.
            Minik Beyza, Mustafakemalpaşa OSB’de kurulmak istenen “Baca Tozu ve Tufal Geri Dönüşüm Tesisi”ne karşı olduğunu belirtmek için yazdığı mektubunda devlet büyüklerine şöyle seslendi:
            “Size bu mektubu Gazi Mustafa Kemal’in ismini taşıyan Bursa’ya bağlı Mustafakemalpaşa ilçesinden yazıyor ve gönderiyorum.
            Bizim ilçemizde insanların çoğu, tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlamaktadırlar. Verimli topraklarında, her türlü sebze, meyve yetişmekte ve dünyanın dört bir yanına gönde-rilmektedir.
            Ayrıca doğal çayır ve meralarda verimli hayvanlar otlatılmakta, bu hayvanların et ve sütlerinden faydalanmaktayız. Temiz, bol oksijenli havasını soluyup sağlıklı yaşamaktayız.
            Size bu bilgileri niye mi anlatıyorum? İşte sebebi;
            Mustafakemalpaşa’ya bağlı Güllüce-Paşalar Organize Sanayi bölgesinde Marzinc (Marmara Geri Dönüşüm ve Ticaret Anonim Şirketi) adında bir firma Baca Tozu ve Tufal Geri Dönüşüm Tesisi kurmak istiyor.
            Bu firma daha önceleri Tekirdağ, Adapazarı gibi illerde de böyle bir fabrika kurmak istemiş ancak başaramamış.
            Ardından bizim ilçemizde bu fabrikayı kurmak için yoğun bir girişimde bulunmuşlar.
            Bu fabrikanın atıkları suyumuzu, toprağımızı ve havamızı kirleteceğinden ilçemizdeki insanların çoğu bu fabrikayı istememektedir. Bunun için imza kampanyaları düzenlendi, binlerce insanın imzası olduğu halde yetkililer fabrikayı buraya açmakta direnmektedirler.
            Biz Mustafakemalpaşa’nın çocukları olarak uzun ve sağlıklı yaşamak istiyoruz. Ölümlerimiz kanserden değil, yaşlanmaktan olmalı. Biz bu fabrikaya karşı değiliz. Bu tür fabrikaların gerekliliğine inanıyoruz.
            Fakat bu tür fabrikalar, böyle verimli topraklarda değil, yerleşim yerlerinden uzak verimsiz arazilerde kurulmalı.
            Bu nedenle bu fabrikanın bizim ilçemizde kurulmasını engellemek için sizin de desteğinizi bekliyor ve ellerinizden öpüyorum”
            Beyza Karadeniz bu anlamlı mektubunu, T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Bursa Valiliği’ne gönderdiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.