“İnsanca yaşam için CHP’ye oy verin”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı, sabah erken saatlerde çalışmaya giden fabrika işçileriyle buluştu. İktidara gelmeleri halinde asgari ücretin 1500 TL’ye çıkarılacağını belirten CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “İşçilerimiz, CHP iktidarında insanca yaşayacak” dedi.
CHP İlçe yönetimi, duraklarda fabrika servisi bekleyen işçilerle bir araya geldi. Partisinin işçilerle ilgili seçim vaatlerini aktaran CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “CHP iktidarında asgari ücret 1500 TL olacak. Çalışanlarımızın, aileleriyle birlikte insanca yaşayabilecekleri düzenlemeler yapılacak. Haftalık çalışma süresi, ücrette bir azalma olmaksızın 40 saate indirilecek. Vergi yükünün daha adil dağıtımı esas alınacak. Maaşlar üzerindeki vergi baskısı hafifleyecek. Kayıt dışı çalışmayı önlemek için ‘Kayıt Dışı İstihdam ve Mücadele Programı’ hayata geçirilecek.
Taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için kamu kurumlarından başlanarak etkili bir eylem planı uygulanacak. Taşeron işçiliğine, alt-işveren rodovans uygulamasına son verilecek.
Kamu ve kuruluş kanunlarına dayanılarak yaşama geçirilen her türlü geçici ve güvencesiz istihdam biçimlerine, 4/B kapsamında düzenlenen sözleşmeli personel ve 4/C kapsamında düzenlenen geçici personel uygulamalarına son verilecek. Bu kapsamdaki kamu personeli memur ve işçi kadrolarına geçirilecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.