Karacabeyli öğrenci “güzel” okudu, Türkiye ikincisi oldu

Karacabey İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Uyanık, Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.
“Anadolu İmam Hatip Liseler Arası Genç Sadâ Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın Türkiye finali Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Yarışmanın Türkiye finaline bölge birincisi olarak katılan Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yanı sıra, bölgelerinden birinci olarak gelen dokuz imam hatip lisesi katıldı.
Yarışmanın finalinde Karacabey Anadolu İmam Hatip öğrencisi İsmail Uyanık, 93.1 puanla 2. olurken, 94,6 puanla Kastamonu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Emre Kısa birinciliği elde etti.
Dereceye girenlere ödüllerini Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Nazif Yılmaz’ın verdiği yarışmanın finalistlerine ayrıca cumhuriyet altını, küçük altın ve bilgisayar hediye edildi.
Başarısından dolayı İsmail Uyanık’ı tebrik eden Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin “Öğrencimiz bölge birincisi olarak bizleri zaten gururlandırmıştı. Ülke finalinde de Türkiye ikincisi olarak hem okulumuzu, hem Karacabeyimizi hem de Bursamızı gururlandırdı. Bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.