İnşaatçılar kimden torpilli?

Karacabey’deki trafik rezaleti ve kaldırım işgalleri her geçen gün biraz daha artarken bunlara, sokakları babalarının çiftliği gibi kullanan inşaatçılar eklendi.
Kaldırım işgalleri yetmezmiş gibi ana yolları da kapatan sorumsuz bazı inşaatçılara neden göz yumulduğu dikkat çekiyor.
Belediyenin, inşaatçıların yanlış uygulama içindeki çalışmalarına göz yumması eleştiriliyor. İnşaatçıların, yaya kaldırımlarını ve araç yollarını istediği gibi işgal etmesi tartışmalara neden oluyor. Buralarda harç karılıyor. Buralara kum, tuğla, demir, tahta bırakılıyor ve her türlü geçiş engelleniyor. Tabi ki, trafik de aksıyor. İnşaatçılar, döküyor-kırıyor-bozuyor, yayalara ve araç geçişlerine engel oluyor. Yetkililer ise bu duruma seyirci kalıyor.
Yaya kaldırımların ve yolların işgal altında bırakılmasından dolayı her gün can güvenliği tehlikesi yaşadıklarını belirten vatandaşlar özellikle Belediye’ye tepki gösteriyor. Cadde ve sokaklarda inşaat terörü yaşandığına dikkat çeken Karacabeyli vatandaşlar, “Sokaklardan zamansız iş makineleri, kamyon, beton kamyonu çıkıyor. Sokaklar ve caddeler inşaatçılar tarafından adeta kapatılıyor. Yaya kaldırımları ve yollar işgal ediliyor. Yetkililer ise seyretmekle yetiniyor. Kaldırımlar, asfaltlar paramparça. Bazı sokaklar yaz günü bile çamur deryası. İnşaatlara beton dökülürken, beton kamyonları sokak ve caddenin neredeyse tamamını kapatıyor. Trafik kördüğüm oluyor. Torpilli müteahhitler büyük bir başıbozukluk içinde terör estiriyor. İnşaatçılar istedikleri gibi at koşturuyor. “Sen ne yapıyorsun arkadaş” diye soran olmuyor. İnşaat yaparken, tahtalarını, demirlerini, tuğlalarını kaldırımlara ve yollara istediği gibi rahatlıkla koyabiliyor. Yaya geçişlerini engelliyor? Trafiği tersine döndürüyor. Başıbozukluk ve kural tanımamazlık tavan yaptı. Bunlar kimlerden torpilli? İşini düzgün yapan müteahhitleri ayrı tutuyoruz. Bir çok inşaatta çevre ve can güvenliği yok. “İnşaata girmek yasak ve tehlikelidir” levhası bile göremezsiniz. Zorunlu olmasına rağmen baret kullanılmıyor. Bunları kim denetliyor? İnşaat malzemelerinden kaldırımlar gözükmüyor. Güçlükle yürüyebilmek için can güvenliğimizi yola atıyoruz. Çevre ve şehir estetiği yönünden mahzurlu görülen inşaat atıklarının hemen toplanması gerekir. İnşaat malzemeleri ile kaldırımlar ve yollar işgal edilmemelidir. Görüntü kirliliğine yol açan uygulamalar derhal durdurulmalıdır.
İnşaat yapmak için yıkılan evlerin enkazları olduğu yerde bırakılıyor. Neden hiç temizlik yapılmıyor?
Bu manzaralar ise Karacabey’e hiç yakışmıyor” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.