“İnönü’yü bırakın, ‘Fesli’ye bakın!”

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Kızılcahamam’daki AK Parti toplantısında Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile ilgili açıklamalarını kınadıklarını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyetin kurucu kadrolarına ve onların anılarına yönelik siyasi saldırılarının yeni olmadığını belirten ADD Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka, “Özellikle de bugüne kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun aziz hatırasına ve mirasına doğrudan saldırmaya cesaret edemeyen kişi ya da kurumlar, daima Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı Büyük Devlet Adamı İsmet İnönü’yü hedef almışlardır.
Kimlerin hangi amaçlarla İnönü’ye saldırdıklarını ve söylenen sözlerin kime ve nereye gittiğini gayet iyi bilen Atatürkçüleriz. Büyük Komutan ve Devlet Adamı İsmet İnönü’nün milletimize hizmetleri ve muharebe meydanlarındaki kahramanlıkları tarihe altın harflerle geçmiştir.
İktidarda muktedirken, çok partili siyasi yaşama geçerek; ülkeye demokrasiyi, özgürlük ve çoğulcu parlamenter sistemi getiren, ‘İktidarı ve yönetimi sorunsuz ve kansız devrediyorum. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi?’ diyen bu büyük kişiliğe yönelik talihsiz sözleri tarih hiç bir zaman affetmeyecektir.
‘Keşke Yunan kazansaydı. En azından hilafet kalırdı’ diyen fesli meczupların ve onlara saygıda kusur etmeyenlerin, Cumhuriyet kadrolarını layıkıyla değerlendirebileceğine zaten inanmıyoruz. Siyasi erki elinde bulunduranlara diyoruz ki, Cumhuriyetin kurucu kadrolarına saygısızlık etmeyin, vicdanları yaralamayın, tarihi çarpıtmayın. Atatürk’e ve Cumhuriyete doğrudan yapamadığınız saldırıları, Atatürk’ün en yakın silah arkadaşları üzerinden gerçekleştirmeye uğraşmayın. Amacınızı biliyoruz…
Sayın Cumhurbaşkanı’na da diyoruz ki, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına, meczuplara gösterdiğiniz saygının asgarisini, en başta İsmet İnönü olmak üzere, Mustafa Kemal Atatatürk’ün silah arkadaşlarına da gösterin. Yani işin özü şudur; İnönü’yü bırakın, siz fesliye bakın…” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.