“Kızlarımız yarınlarımız!”

Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutlayarak, “Bugünün çocukları, yarının güçlü kadınları; daha güzel bir dünyada yaşasın diye, hiç durmadan çalışıyoruz” dedi.
Hamiyet Özenli Başkanlığındaki AK Parti İlçe Kadın Kolları Yönetimi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla dün ilçede yeni dünyaya gelen kız çocukları ve annelerini ziyaret ederek hediyeler verdi.
Özenli, kız çocuklarının yaşam koşullarını iyileştirmek, eğitimlerini en iyi şekilde alabilmelerini sağlamak, küçük yaşta zorla evlendirilmelerinin önüne geçmek, insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yaralanabilmelerini sağlamanın en önemli amaçlarından birisi olduğunu söyledi.
AK Parti olarak kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önüne geçtiklerini dile getiren Özenli, bugün kız çocuklarının okullaşması ve eğitimlerini sorunsuz bir şekilde devam etmelerine imkân sağladıklarına vurgu yaptı.
Özenli, Karacabey’de ailelere katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak istediklerine değinerek ziyaretler kapsamında kız anne ve babalarına çocuklarının başta sağlık, eğitim, yaşam koşulları olmak üzere her alanda en iyi şekilde yetişmesi adına bilgiler sunduklarını kaydetti.
Kızlarda okullaşma oranının her geçen yıl arttığına değinen Özenli, “2012’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 11 Ekim, “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak ilan edildi. Dünya Kız Çocukları Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 2012’den bu yana kutlanıyor. Bu özel gün ile kız çocuklarının ihtiyaç ve sorunlarına dikkat çekmek, gelecek için güçlü kadın bireyler yetiştirmek ve kadın haklarını korumak amaçlanıyor. Ayrıca kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının önemine vurgu yapılmaktadır. Kız çocuklarının hayat koşullarını iyileştirme, etkili ve iyi bir eğitim alabilmelerini sağlamak herkesin ortak görevidir. AK Parti olarak kız çocuklarımızın eğitimine çok önem veriyoruz. Kız çocuklarının geleceğe kendinden emin, inisiyatif kullanabilen, sorumluluk ve irade sahibi bir birey olarak devam etmeleri için çaba gösteriyoruz. 2002’de yüzde 87,3 olan ilköğretimde kız çocuklarının okullaşma oranı 2017-2018 eğitim öğretim yılına gelindiğinde yüzde 99,6’ya ulaştı. Son yıllarda yükseköğretimde okuyan kız çocuklarımızın artan okullaşma oranı geleceğe daha mutlu ve umutlu bakabilmemize vesile olmaktadır. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Özellikle kız çocuklarımızın eğitim alarak güçlü ve aydınlık yarınlar inşa etmemizde büyük katkıları olacaktır. Kız çocuklarımız geleceğin güçlü kadınları olarak bizleri temsil edecektir. Kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından etkili bir şekilde yararlanabilmeleri hususunda kutlanan bugünde farkındalığı artırmasını temenni ediyorum. Güçlü ve aydınlık yarınlara, güçlü kızlar, güçlü kadınlar sayesinde ulaşacağımızı da vurgulamak istiyorum. Bizler, çocuklarımızın her günü, her anı, her hayali güzelleştiren gülüşleri solmasın, gelecekleri bugünden de güzel olsun diye çalışıyoruz.
Tüm dünya çocuklarının yüzlerindeki tebessümün hiçbir zaman solmamasını diliyor, bu anlamlı günde bugünün çocukları, yarının güçlü kadınlarının “Dünya Kız Çocukları Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.